Četiri tenora otvorila Solinsko kulturno ljeto i započela ljetnu turneju!
7. srpnja 2017.
Music Box (6471 Članci)
Podijeli

Četiri tenora otvorila Solinsko kulturno ljeto i započela ljetnu turneju!

U solinskoj Gradini tražilo se mjesto više, bila je mala za sve one koji su htjeli uživati u glasovima Četiri tenora i Orkestru Gradske glazbe “Zvonimir”! Oboren je i rekord posjetitelja u Gradini!

Sjedeća mjesta su se brzo popunila, a ostali su zauzeli svoja mjesta na zidićima i travi. Manifestaciju je otvorio gradonačelnik Solina, Dalibor Ninčević, koji je nakon obraćanja publici podigao zastavu kulturnog ljeta.

Orkestru Gradske glazbe “Zvonimir” su se na pozornici pridružili Četiri tenora koji su svojim repertoarom oduševili prisutne. Svaki je započeo solo izvedbom, a zatim su pjevali u kvartetu. Još jednom se potvrdilo da su Đani Stipaničev, Marko Škugor, Vladimir Garić i Marko Pecotić miljenici publike! Uzbuđeni Marko je nakon koncerta izjavio – Spektakl! Samo jedna riječ, ali u potpunosti opisuje sinoćnji koncert uz Solinsku glazbu i maestra Tonćija Ćićerića! Predivan ambijent Gradine i preko 2.000 ljudi na koncertu je nešto što ću zauvijek pamtiti!

Posebno je bilo, rekao bih i čarobno. Uživali smo u svakom trenutku koncerta, a publika je u više navrata to nagradila pljeskom. Pohvalio bih maestra Tonća i njegov orkestar, oni su savršeni – dodao je Marko Pecotić.

– Nekoliko viđenijih i upućenijih posjetitelja koncerta sa solinskom glazbom pod ravnanjem T. Ćićerića nam je reklo da nikad u povijesti Gradine nije bio ovakav posjet. Bio sam lani na istom mjestu i to mogu potvrditi! Samo mogu poželjeti svima nama još puno ovakvih predivnih trenutaka – kazao je Đani Stipaničev.

Četiri tenora su ovih dana u Ninu snimili i spot za svoj novi singl “Sve je tvoje” provjerenog autora Matka Šimca. Do sada su publici predstavili samo svoj prvi singl “Pričaj mi” koji je izašao u ožujku.

Već 09.07. ih čeka rasprodani koncert na Lokrumu, a niže donosimo popis svih njihovih koncerata kroz srpanj i kolovoz.

NASTUPI “ČETIRI TENORA”
09.07. Dubrovnik
10.07. Opatija
17.07. Pag
18.07. Funtana
22.07. Kaštel Kambelovac
31.07. Opuzen
10.08. Slano
23.08 Rogoznica