Ruža Janjiš s Luminize snimila akustičnu verziju pjesme “Ne staješ”
7. srpnja 2017.
Music Box (5943 Članci)
Podijeli

Ruža Janjiš s Luminize snimila akustičnu verziju pjesme “Ne staješ”

Pobjednica druge sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske, Ruža Janjiš, krajem travnja ove godine je objavila novi singl „Ne staješ“ koji je sada dobio i akustičnu verziju.

Pjevačica je pjesmu snimila spontano u zagrebačkom Rockmarku jednog nedjeljnog poslijepodneva, a imala je i zanimljive goste. Akustičnu verziju pjesme „Ne staješ“ odsvirale su članice skupine LuminizeIrena Rogović na kahonu i Matilda Oroši na gitari, dok je njihov producent Willem de Bruijn odsvirao drugu akustičnu gitaru. Za akustičnu verziju singla „Ne staješ“ dostupan je i video.

Moja suradnja s ekipom iz Luminize se dogodila spontano i budući da se naši glazbeni putevi dosta poklapaju, ideja da zajedno zasviramo se izrealizirala u trenu. Nije „Iz jednog pogleda“, ali je iz jednog pokušaja odsvirano i otpjevano; jer to je bilo TO. Uživala sam s njima, jer su genijalne i hvala im još jednom na svemu. Nadam se da će se svidjeti i vama“, istaknula je Ruža.

Ruža Janjiš novim singlom kroz ritmičan i intenzivan gitaristički drive propituje smisao moderne svakodnevice i poziciju pojedinca koju takvo okruženje nesumnjivo nosi, i ostavlja bez daha, ne staje. Pjesma „Ne staješ“ nastala je u suradnji s austrijskim producentskim duom EchoPilot, kojeg čine Florian Cojocaru i Martin Kromars, koji su producirali i njen uspješni debitantski singl „Neke Dane“.

Imali smo priliku surađivati s Ružom i to nam je činilo veliko zadovoljstvo – ona je zaista rasna pjevačica i umjetnica. Uz to, moram reći da je Ruža perfekcionist i kao takva uvijek napreduje. Kada radiš s takvim talentom, kao producent i autor i sam si izazvan dati sve od sebe – to je najbolji mogući vid suradnje. Činjenica da je za svoj novi singl odabrala našu autorsku pjesmu, koja joj se svidjela na samom početku naše suradnje, i da smo ju uspjeli učiniti njenom, čini nas iznimno ponosnima“, kaže Florian/EchoPilot.

Pjevačica ne namjerava stati sa snimanjem i novim pjesmama, a sama činjenica da je okružena timom najboljih suradnika daje joj vjetar u leđa za nastavak karijere. Njezina glazbena priča bit će zasigurno nešto o čemu će se još dugo pričati, a akustična verzija nove pjesme i zanimljiva suradnja s curama iz grupe Luminize samo je još jedna od zanimljivosti kojima Ruža iznenađuje svoje fanove.

Foto: Ivan Črepić Chum