Vlatko Stefanovski novi album “Mother Tongue” predstavlja na Brijačnici
4. siječnja 2018.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Vlatko Stefanovski novi album “Mother Tongue” predstavlja na Brijačnici

Jedan od najboljih gitarista na ovim prostorima, Vlatko Stefanovski, nedavno je objavio novi album “Mother tongue”. Sjajnog glazbenika uskoro ćemo imati prilike i uživo poslušati na festivalu Brijačnica u Boćarskom domu, gdje će nastupiti 20. siječnja ove godine.

Par dana motivacije i inspiracije bilo je potrebno Vlatku Stefanovskom da snimi devet instrumentalnih dragulja koji se nalaze na albumu, čiju naslovnicu krasi slika Vlatkove majke Nade u ulozi Maše iz Tolstojeve drame “Živi leš”. Odlika pravog umjetnika nije napraviti što vjerniju repliku postojećeg djela već svoju osobnost i virtuoznost upisati u izvedbu, i zato će ovaj album pronaći put do svakog iskrenog ljubitelja Vlatkovog stvaralaštva.

RECENZIJA: Vlatko Stefanovski – “Mother Tongue” – novi biser makedonskog genija

Vlatkovi instrumentali nisu hladni i daleki, on svakim tonom prenosi toplinu i emociju koja je bila utkana u te skladbe – izvedba je savršena iako je sve snimljeno iz prvog puta u Vlatkovom studiju “Esoteria”, a to su odlike virtuoza. “Zošto si me majko rodila” posvećena je Stevi i Esmi Teodosievski koji su kao i Vlatko zadužili makedonsku kulturu. Potvrda toga stigla je u pravo vrijeme jer je najviša državna nagrada Makedonije za životno djelo u kulturi i umjetnosti “11. oktobar” otišla u njegove ruke.

Treće izdanje festivala Brijačnica ponovno nudi najjača imena rock scene. U petak, 19. siječnja u Boćarskom domu će nastupiti Partibrejkers, M.O.R.T, Artan Lili, The Miceks, Rizol i Intergalactic Lovers. Sljedeće večeri na programu će biti Vlatko Stefanovski, Kawasaki 3P, Antenat, Slow Motion Suicide i She Loves Pablo.

Ulaznice za Brijačnicu su u prodaji, a u ponudi su festivalske i dnevne karte. Za dnevne će trebati izdvojiti 75 kn do samog dana festivala kada se dižu na 90 kn. Festivalske će do 19. siječnja koštati 120 kn.

Službena prodajna mjesta:

  • Tvornica kulture, Ljudevita Posavskog 1
  • Dirty Old Shop, Tratinska 18, Zagreb
  • Rockmark, Berislavićeva 13, Zagreb
  • www.entrio.hr

Foto: Nikola Knežević