Marko Škugor i Mia Dimšić pobjednici 57. Splitskog festivala
10. srpnja 2017.
Music Box (6153 Članci)
Podijeli

Marko Škugor i Mia Dimšić pobjednici 57. Splitskog festivala

Senzacionalna Osječanka Mia je, prema odluci Stručnog ocjenjivačkog žirija, pobjednica 57. Splitskog festivala koji je u subotu održan na Prokurativama.

Mia je s pjesmom “Sunce, oblak, vjetar” autora Vjekoslava Dimtera i Damira Bačića te u aranžmanu Branimira Jovanovca, oduševila žiri i publiku te je uz pjesmu, nagrađen i njezin izvanredni styling. Mia je na festivalu osvojila još jednu prestižnu nagradu i to onu za najizvođeniju pjesmu prošlogodišnjeg Splitskog festivala – “Život nije siv”, s kojom je debitirala na Splitu, a koja je obilježila 2016. godinu kao jedan od najvećih domaćih hitova. Mia je ovime postala prva Slavonka koja je pobijedila na Splitu i nagradama Music Pub, Hrvatske diskografske udruge za novog izvođača godine, Porina za videospot “Život nije siv”, svojoj je kolekciji prestižnih glazbenih nagrada pridodala i prekrasni “Zlatni val” za prvo mjesto na Splitskom festivalu.

Posebna nagrada direkcije Splitskog festivala uručena je Krunoslavu Kići Slabincu koji je nakon punih 28 godina ponovno nastupio na Splitskom festivalu s pjesmom “Zlatna jesen”. Nova pjesma autora Nike Bulića i u sjajnoj modernoj produkciji Ante Pecotića, zatvorila je festival i zaradila ovacije splitske publike. Pjesma “Zlatna jesen” nalazi se i na novom Kićinom albumu “Cvijet čežnje – Kićo Dalmaciji” sa skladbama koje je Kićo u 50 godina dugoj karijeri izveo na Splitskim festivalima. Najboljom debitanticom festivala proglašena je mlada Velolučanka Domenica koja se predstavila pjesmom “Kad sam s tobom”, autora Vjekoslave, Ivana i Tončija Huljića.

Publika je najboljim proglasila Marka Škugora s pjesmom “Ka’ dica”, a nagrade su još osvojili i Lovre Lučin, Mjesni odbor, Tomislav Bralić s klapom Intrade, Krešimir Baričević, Nikša Sviličić te Kristina Boban. Skladatelj koji se tijekom bogate i uspješne karijere proslavio i kao kazališni redatelj, scenarist i libretist, Ivica Krajač, dobitnik je prestižne Nagrade za izuzetan doprinos hrvatskoj glazbi koju tradicionalno dodjeljuje Direkcija Festivala zabavne glazbe Split. U show programu Splitskog festivala, u kojem su izvođači odali počast Ivici Krajaču, nastupila je između ostalih i Tereza Kesovija koja je maestralno izvela dvije Krajačeve pjesme – “Nono, moj dobri nono” i “Nima Splita do Splita”.
U subotu poslijepodne u Splitu održana je i press konferencija Croatia Recordsa i Splitskog festivala na kojoj su medijima predstavljeni albumi “57. Splitski festival” i “Cvijet čežnje – Kićo Dalmaciji” te je potpisan ekskluzivni izvođački ugovor s mladim Matom Grgatom koji se na festivalu predstavio s pjesmom “Sve najbolje o tebi”. Na pressici je predstavljen i prvi Thrill Blues Festival koji će se održati 14.7. u Trilju.

 

Foto: Krume Ivanovski