Swamp ‘n’ roll sastav Garage in July predstavio “Trijem za ples” in July
16. srpnja 2017.
Music Box (8393 Članci)
Podijeli

Swamp ‘n’ roll sastav Garage in July predstavio “Trijem za ples” in July

Garage in July, visokooktanski swamp ‘n’ roll sastav, predstavio je novi singl ‘Trijem za ples’ kojim najavljuje skorašnji izlazak EP-a ‘Sjaj u blatu’ u izdanju Croatia Recordsa.

Nastali su 2011. godine pod utjecajem The Stoogesa, Velvet Undergrounda, The Rolling Stonesa, The Sonicsa te starog Delta i Chicago bluesa i želja im je stvarati i prašiti rock ‘n’ roll dok god su živi te prenositi izvorni duh i naslijeđe Delte.

Bilo ih je četvero, a sad ih je troje: Igor Hanžek (bubanj), Marko Bagarić (solo i ritam gitara) i Bojan Đurđević (vokal, bas gitara, usna harmonika). Dosad su objavili EP ‘Samo Ljubav i Rock ‘n’ Roll‘, ‘Live at RIBA’ za Slušaj Najglasnije!, LP ‘7’ i ‘Imaš li strasti?!’ za Dirty Mojo Records te singlove ‘Imaš li strasti’ i ‘Buntovnik ljubavi’ za Croatia Records.

Glazbu, tekst i aranžman pjesme ‘Trijem za ples’ potpisuje cijeli bend, za miks je zaslužan Ivan Podoreški, a master je uradio Goran Martinac. Priča o pjesmi ‘Trijem za ples’ ide ovako: Bagi sluša Elmorea Jamesa i igra se sa D štimom na gitari. Igor uči svirati bossanovu na bubnju. Bojan priča Mati o čovjeku koji lupa nogom u trijem. Mate govori da to može biti samo Ray Charles. Kad su se Bagi, Igor i Bojan tjedan dana poslije našli, nastao je ‘Trijem za ples’.

Foto: Facebook