Bogata paleta emocija tradicijske romske glazbe u Lisinskom!
28. kolovoza 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Bogata paleta emocija tradicijske romske glazbe u Lisinskom!

Ansambl Odjila diljem svijeta izvodi prepoznatljivu romsku glazbu, oslanjajući se na tradiciju teatra Romen iz Moskve i na glazbu iz legendarnih filmova Cigani lete u neboMoja slatka umiljata zver itd..

Mediji u mnogim državama često Odjilu predstavljaju kao autentični ciganski bend iz Moskve, što svjedoči o perfekciji članova sastava u izvođenju romske glazbe.

Od 1983. do 1990. godine objavili su tri albuma (dva zlatna). Na trećem je glazba iz filmova Tamna strana suncaDrugi čovek i Osmi dan u nedelji, u kojima su članovi bili ne samo glazbenici nego i glumci. (Spoj glazbe i glume specifičan je i za kazališnu predstavu Letimo, srešćemo se u režiji Steve Žigona). U to je vrijeme ansambl Odjila osvojio i nagradu Orfej za najbolju ploču prema izboru tadašnjega JRT-a te europsku nagradu za najbolju pjesmu (Solniška) na Natjecanju za najbolju radijsku snimku u Europi. Zapažene nastupe održali su i u Kolarčevoj zadužbini i u Slovenskom narodnom gledališču Maribor i to kao prvi glazbeni sastav koji je nastupao u tom teatru od njegova osnivanja.

Ansambl je predstavljao Jugoslaviju na Svjetskom festivalu romske glazbe 1988. u Londonu, gdje je dobio više priznanja i pohvala, čak i od grupe Gypsy Kings. Odjila se sluša ne samo diljem Europe nego i izvan nje, sve do Dalekog istoka (Južna Koreja, Singapur).

Koncert u Lisinskom bit će održan 24. listopada s početkom u 20 sati (Velika dvorana). Cijene ulaznica kreću se od 100 do 140 kuna, ovisno o sektoru, a možete ih nabaviti OVDJE.