Vera Svoboda otpjevala novu verziju Arsenove “Onom tko mi noćas svira”
30. kolovoza 2017.
Music Box (9566 Članci)
Podijeli

Vera Svoboda otpjevala novu verziju Arsenove “Onom tko mi noćas svira”

Prekrasnu pjesmu ‘Onom tko mi noćas svira’, za koju je glazbu napisao Arsen Dedić na stihove Drage Britvića, Vera Svoboda otpjevala je u novoj tamburaškoj verziji.

Riječ je o njenom hitu iz 1974. godine po kojoj je i album, objavljen za Jugoton te godine, dobio ime. Naša najbolja interpretatorica starogradskih pjesama, inače rođena Osječanka, pokazala je kako lijepe pjesme, bez obzira na aranžmane jednako sjajno zvuče.

‘Kad sam s Arsenom radio pjesmu ‘Amigo’ u tamburaškoj verziji, Arsen se sjetio Verine pjesme koju je napisao početkom 70-ih i rekao kako bi i ta pjesma zvučala dobro uz tambure. Zapamtio sam to kad sam krenuo u realizaciju cijelog ovog projekta. Zaista sam sretan što su sve ove pjevačke veličine prihvatile moju ideju i spremno ušle u studio ponovo pjevati ovako sjajne pjesme. Osim ‘Amiga’, dosad smo već snimili i prezentirali tri singla u tamburaškim obradama, to su: Ungarova ‘Ljubav i pjesma’, Zdenkina ‘Žuta ruža’ i evo sad Verina ‘Onom tko mi noćas svira’. Raditi s legendama i izvući iz njihovog repertoara ovakve pjesme te ih ponovo obojati nekim novim zvukom je nešto najbolje što kao producent mogu doživjeti’, rekao je Tihomir Ivanetić u čijem je Rockoko studiju pjesma i snimljena.

Aranžman za ovu pjesmu napravio je Krunoslav Seletković dok su Krunoslav Dražić i Damir Butković na primu, braču, čelu, kontri i basu donijeli novo glazbeno ruho još jednom klasiku.

Istoimeni spot redateljsko je djelo Marija Šuline.