Kultni Wolves In The Throne Room stižu u Vintage Industrial Bar
4. rujna 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Kultni Wolves In The Throne Room stižu u Vintage Industrial Bar

U Zagreb se, kao prvi dan službene turneje ‘Thrice Woven’, 15. studenog vraćaju američki ekscentrični black metalci Wolves In The Throne Room, koji su u novu postavu dodali i trećeg člana, Kodya Keywortha, a psihodeličnoj melankoliji, koju će ovaj trojac predstaviti novim albumom ‘Thrice Woven’, predhodit će mladi belgijski black metal bend Wiegedood.

Ulaznice su u pretprodaji 85 kuna, a na dan koncerta 100. Ulaznice se mogu nabaviti u Vintage Industrial Baru u Savskoj 160 i Dirty Old Shopu u Tratinskoj 18.

Njihov specifičan pristup black metalu, nerijetko zainteresiraju one predrasudne slušatelje koji se na malo drugačiji način susreću s odama kišnim olujama, šumskim paljevinama i energijom sjeverozapadnog Tihog oceana. Zvuči neobično? Onda ih obavezno morate poslušati.

Prvi studijski album ‘Diadem of 12 Stars’ (2006.) bio je ključan za predstavljanje rušenja pojmova i navika black metal glazbe. Postavili su jedan zanimljiv miks melankolične i psihodelične kaskadijske atmosfere (elementi prirode, poput bendova Liturgy, Agalloch…). Taj album ih je svrstao u jedne od najcijenjenijih bendova u ekstremnoj glazbi. Neupitan je utjecaj norveških velikana black metal glazbe poput Emperora i Burzuma, no u samom startu su odbacili vizualne black metal elemenate poput corpse painta i sotonizma.

U svojoj glazbi uspijevaju spojiti black metal, crust, indie rock i ambijentalnu glazbu, a iza sebe imaju 6 studijskih albuma, od koji je posljednji, ovogodišnji, ‘Thrice Woven’, čiji je službeni datum izlaska 22. rujna.

Braći Weaver ove se godine na gitari pridružio i novi član, Kody Keyworth, a najavljeni album trebao bi bend vratiti na ‘stare staze’, pa bi se između redaka dalo pročitati da će se bend koncertno držati starijih pjesama.