IZVJEŠĆE/FOTO: Laka – dobri duh glazbene scene
2. listopada 2017.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Laka – dobri duh glazbene scene

Nisu nam strani dobrosusjedski odnosi koje gajimo s dragim nam Bosancima, mi volimo njihove ćevape i bureke, a njihov smisao za humor nas doslovno obara s nogu; a oni očito vole dolaziti kod nas nastupati i prenijeti dio svoje zarazne energije i šarma.

Tako je bilo i ove subote u zagrebačkom Sax-u gdje nas je svojim nastupom počastio uvijek veseli Laka zajedno s dječje razigranom sestrom Mirelom.  Ali prije no što su oni zauzeli podij, nastupio je zagrebački bend ČudNoReĐe. Moram priznati da je za mene ovo pomalo čudan izbor predgrupe, ali trio koji predvodi Ognjen Bašić, ovaj put na električnoj umjesto akustične gitare, odradio je solidan nastup izvodeći uglavnom pjesme drugog albuma „Kompakt diskutabilno“ te par s albuma prvijenca. Publika koja se tek počela skupljati i zagrijavati za nastup večeri dobro je reagirala na čudnovatu mješavinu glazbe i riječi koje izvodi ovaj osebujan sastav tako da možda na prvu upitan izbor predgrupe na kraju i nije bio toliko loš.

Napokon, kada je Laka izašao na pozornicu, publika se digla na noge lagane i zauzela prve redove te počela veselo skakutati u plesnim ritmovima. Nakon početne ”Proteze” našle su se tu i ostale pjesme iz Lakinog ne odveć širokog repertoara poput „Medžeda“, „Brke“ i „Vještice“ pa sve do nezaobilaznog eurosongskog hita ”Pokušaj” koji je Laku i izvukao iz glazbene sjene u kojoj je godinama stvarao ispod radara.

Koncert koji je trajao malo više od sat i pol pružio je svima okupljenima solidan provod, ali da nije bilo nepresušne energije vesele i vidno dobro raspoložene Mirele, koja je svojim odličnim nastupom ”izvukla stvar”, Lakina subotnja izvedba ne bi zadovoljila, a to bi bio još samo jedan u nizu koncerata ovog vikenda.

Zato je ta energija, neposrednost u kontaktu s publikom i osmijeh kojim su nas s pozornice svesrdno obasipali, ono što ovaj bend čini posebnim i zbog čega ćemo im se uvijek vraćati, a nadam se da ćemo na sljedećem zagrebačkom nastupu imati priliku čuti i neke nove pjesme iz Lakinog umjetničkog pera.

Foto: Karla Matulina