World Music Fest Zeman – trodnevna avangarda svjetskih glazbenih baština u Novom Pazaru
2. srpnja 2019.
Music Box (10959 Članci)
Podijeli

World Music Fest Zeman – trodnevna avangarda svjetskih glazbenih baština u Novom Pazaru

World Music Fest Zeman je trodnevna avangarda svjetskih glazbenih baština koja će se održavati 15, 16. i 17. kolovoza 2019. godine u Novom Pazaru.

Otvara se koncertom Damira Imamovića i Vasila Hadžimanova 15. kolovoza u 20h,  u Gradskom parku kod Kule Motrilje. Ono što Festival čini još interesantnijim su ovogodišnje glazbene radionice. SevdahLab koju će voditi Damir Imamović, Just Listen radionica Daniel More, a treću radionicu Ilahija i njezin povijestni razvoj će voditi Antonije Tot.

Ove godine World Music Fest nudi četiri koncerta, tri interaktivne radionice, kao i natjecanje Glas Zemana koji će se održavati posljednji dan Festivala. Stoga, pozivaju sve zainteresirane pjevače/vokalne interpretatore da pošalju video ili audio snimku u vlastitoj izvedbi zajedno s osnovnim informacijama na zemanfest@gmail.com najkasnije do 20.7.2019. godine. Pjesma koju kandidat prijavljuje mora biti isključivo iz domene tradicionalne glazbe Balkana ili glazbe napisane u tom maniru. Stručni žiri čine profesionalci iz glazbene struke. Oni će odabrati deset najboljih izvođača koji će se predstaviti u finalnoj noći festivala, gdje će spomenuti žiri ocijeniti najbolje interpretacije. Rezultati natječaja će biti objavljeni 25. srpnja. Deset najboljih izvođača će nastupati 17. kolovoza pjevajući uživo uz pratnju ansambla Glasa Zemana.

Troje najboljih će, osim prilike da nastupaju na festivalu uz pratnju revijalnog orkestra Festivala, dobiti i vrijedne novčane nagrade: 1. mjesto 700€, 2. mjesto 400 € i 3. mjesto 300 €.

Na fotografiji naslovnice: Zvezdana Novaković, pobjednica Glasa Zemana 2018.