“Zvjezdanim nebom” Skopje, Makedonija i cijela regija prisjetili se Toše Proeskog!
6. listopada 2017.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

“Zvjezdanim nebom” Skopje, Makedonija i cijela regija prisjetili se Toše Proeskog!

Desetu godinu zaredom u glavnom gradu Makedonije, Skopju, u četvrtak, 5. listopada je održana tradicionalna glazbena manifestacija “Zvjezdano nebo”, u znak sjećanja na Tošu Proeskog.

Zvjezdanim nebom’ obožavatelji se prisjećaju 5. listopada 2007., dana kada je Toše održao svoj posljednji koncert u Skopju na tamošnjem Gradskom stadionu. Tisuće fanova nikad prežaljenog makedonskog slavuja, u četvrtak su se tako ponovno okupili na trgu u Skopju, kako bi slušali i pjevali njegove pjesme. Tom prigodom na velikom video zidu, premijerno je puštena nova pjesma pod nazivom ‘Light the flame’, a osim nje svi okupljeni imali su prilike puna dva sata uživati u isječcima brojnih Tošinih nastupa.

Brojni štovatelji Toše Proeskog, također se tradicionalno sastaju početkom listopada i sudjeluju u dobrovoljnom darivanju krvi, koje se u Zagrebu organizira 7.10. od 11:00h u Petrovoj 3. Naredne subote, 14.10., iz Nove Gradiške, pa sve do Kruševa, trčat će se tradicionalni maraton, kojim se odaje počast balkanskom princu. Dan kasnije, u nedjelju 15.10. u zagrebačkoj kapelici na Rokovom perivoju održati će se misa.

Upravo je svojom humanošću i sam Toše pomagao onima kojima je to bilo potrebno, a ljudi koji su ga voljeli nastavljaju njegovim putem.

Dobro je činiti dobro, a Tošine riječi kako ne želi da mu se skida kapa nego da se ponose njime danas žive u svima onima koji su poznavali ovog velikog čovjeka, ali i onima koji nisu imali tu priliku.

Foto: Steruli Šterjoski