Odbrojavamo dane do koncerta Scorpionsa u Ljubljani
11. listopada 2017.
Music Box (10949 Članci)
Podijeli

Odbrojavamo dane do koncerta Scorpionsa u Ljubljani

Za manje od dva mjeseca, ljubitelji rock nastalgije doći će na svoje jer će susjednu Ljubljanu preplaviti prvoklasna rock groznica.

Ljubljanska Dvorana Stožice, 5. prosinca 2017., imat će čast ugostiti legendarnu njemačku (hard) rock grupu Scorpions koja neumorno nastupa još od 70ih godina prošlog stoljeća. Koncert u glavnom gradu Slovenije pretposlijednji je unutar njihove Crazy World turneje, nazvane po njihovom najprodavanijem, istoimenom albumu, a na kojoj se glavnom triju po prvi put pridružuje Mikkey Dee, bivši član grupe Motörhead.

Scorpionsi su svoj prvi studijski album Lonesome Crow izdali već 1972. godine, no tek im je album Love at First Sting iz 1984. donio značajniji komercijalni proboj na svjetsku glazbenu scenu, iznjedrivši legendarne hitove poput Rock You Like a Hurricane i Still Loving You.

Tijekom više od pet desetljeća stvaralaštva, nastupa i ukupno osamnaest izdanih albuma, Scorpionsi su publici donosili iznenađenja kroz promjene glazbenog izričaja. Svoje su mjesto u zlatnoj povijesti rocka i kolektivnoj svijesti ljudi diljem svijeta zapečatili upravo albumom i baladom Wind of Change. Taj hit iz 1991. godine smatra se odom političkim promjenama koje su se odvijale u Europi krajem 20. stoljeća pa danas u ljudima pobuđuje osjećaje uzbuđenja i nostalgije.

Njihova bogata dugogodišnja glazbena karijera donijela im je više od stotinu milijuna prodanih albuma i nastupa pred prepunim koncertnim dvoranama diljem svijeta, a publika koja će napuniti ljubljansku Dvoranu Stožice ove godine, imat će privilegiju postatio dijelom tog veličanstvenog opusa i uživati u brojnim nezaboravnim hitovima ovog rock benda upisanog u povijest. Njihov je poznati vršnjak, P. Coelho, izjavio kako godine mogu usporiti hod samo onima koji nikad nisu imali hrabrosti ići vlastitim koracima, a Scorpionsi su tu tvrdnju jednoglasno potvrdili dajući javnosti jasno do znanja da bez obzira na njihovu dob, i dalje nastavljaju žariti i paliti gazbenu scenu istim tempom.

Crazy World turneja koja u Sloveniju donosi audiovizualni rock spektakl, nazvana je prema njihovoj najvećoj albumskoj uspješnici, a frontmen benda Klaus Meine prije turneje je izjavio:

»Kada smo 1991. godine izdali naš album Crazy World, na koncu hladnog rata, u zraku se osjetio osjećaj nade i vjere za bolju budućnost. 26 godina kasnije, odnosi su postali još nabijeniji tenzijama nego ranije; svijet postaje sve luđi svakog dana, tako da Crazy World izgleda kao odgovarajući naslov za našu nadolazeću turneju. Radujemo se što ćemo biti s vama. «

5. prosinca 2017. budite dio koncertnog spektakla u Ljubljani i iskoristite priliku da na kratko zaboravite ludi svijet u kojem živimo