Pete Rock & CL Smooth najavljuju najbolje iz zlatnog doba hip-hopa na nastupu u Zagrebu
14. listopada 2017.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Pete Rock & CL Smooth najavljuju najbolje iz zlatnog doba hip-hopa na nastupu u Zagrebu

Pete Rock i CL Smooth, jedan od najutjecajnijih dvojaca iz zlatne ere hip-hopa, premijerno dolaze u zagrebačku The Garden Brewery, u srijedu 18. listopada 2017. Kultni dvojac donosi najbolje iz svoje karijere, a nastup na jesenskom izdanju večeri Tha Git Down je i jedini u regiji.

Klasike kojima su Pete Rock i CL Smooth obilježili hip-hop 90-ih u Zagrebu slušamo uživo, a sjajan nastup donosi potpisne trake jedne cijele ere, kao i originalne soul, funk i rock ploče na kojima je dvojac gradio svoj prepoznatljivi zvuk. Pete Rock je sa CL Smoothom zaslužan za produkciju jedne od najpoznatijih singlica hip-hopa, među najvećim Run DMC trakama “Down With A King”, a na set listi će se naći i Peteov remix sjajne House Of Pain trake “Jump Around”.

Uz nisku izdanja koja su obilježile zlatno doba hip-hopa 90-ih, sa soul i jazz beatovima i promišljenim tekstovima, Pete Rock i CL Smooth, su savršena kombinacija producenta i MC-a.  Još jednom će pokazati zašto i četvrt stoljeća nakon kultnog debija “All Souled Out” iz 1991. godine zasluženo nose naziv legendi i jednog od najvažnijih dvojaca cijele ere.
Glazba Pete Rocka koristi funk sampleove na koje dodaje jazz elemente, a CL Smooth je sjajnim tekstovima obilježio cijelu rap generaciju. Zajedno potpisuju dva kultna albuma, “Mecca & The Soul Brother” i “The Main Ingredient”, i čine jedan od najvećih dvojaca u povijesti hip-hopa.

Zajedno broje suradnje s brojnim imenima kao što su Public Enemy, EPMD, Heavy D i Run DMC.
Nakon razlaza, Pete Rock je surađivao s kremom hip-hopa, kao što su Wu-Tang Clan, The Notorious B.I.G., Public Enemy, Talib Kweli, a poznat je i po suradnji s Nasom na albumu “Illmatic” kojeg mnogi nazivaju jednim od najboljih hip-hop albuma. Uz brojne remikseve i produkcije, Pete se ističe i solo albumima poput “Soul Survivor” i “Petestrumentals”.

S korijenima u zlatnom dobu hip-hopa, Pete Rock je jedan od potpisnika žanra, a jedinstveni spoj jazza i hip-hopa s istočne obale zaslužio mu je naslov jednog od najcjenjenijih producenata. Enciklopedijsko znanje o glazbi i besprijekorne vještine za gramofonima, čine ga pravom hip-hop legendom. Nakon dugogodišnje pauze Pete Rock i CL Smooth počeli su ponovo nastupati zajedno, a zagrebački nastup jedinstvena je prilika čuti prave legende na ovoj postaji europske turneje.

Kao predizvođač nastupit će Tone Tuoro, beatmaker i MC s adresom u Zagrebu, koji se drži originalnog hip-hop zvuka, a svoje pjesme izvodi na engleskom. Pridružit će mu se i Sinke Fresh, Tibor & Soma Vukova, uz Dj Bijana, čime nastup postaje i svojevrsno okupljanje najboljeg od zagrebačkog hip-hopa.

Domaću DJ podršku sačinjavaju Tha Git Down rezidenti i oganizatori Phat Phillie, koji tu večer slavi i svoj 42. rođendan i 24 godine svoje karijere kada je 1993. zajedno s Frxom počeo emitiranje radijske emisije Blackout, kao i DJ Soul Bader, član Hrvatske funk delegacije i voditelj emisije Stank na Radio Studentu. Na gramofonima će im se pridružiti i Marvel, zagrebački hip-hop producent koji je surađivao sa Redmanom te Boot Camp Clickom iz New Yorka.

Ulaznice

Ulaznice su u pretprodaji 80 kuna, dok će na blagajni na ulazu koštati 100 kuna. Dostupne su u sustavu Entrio.hr.