Emma Ruth Rundle za mjesec dana na koncertu u Močvari
27. listopada 2017.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Emma Ruth Rundle za mjesec dana na koncertu u Močvari

Emma Ruth Rundle je američka kantautorica, gitaristica i vizualna umjetnica, a Zagreb i Močvaru će posjetiti u utorak, 28. studenog s početkom u 21 sat.

Nakon nezaustavljivog početka glazbene karijere s bendom The Nocturnes(“Wellington EP” (2008) i dva studijska albuma “A Year of Spring” (2009) i “Aokigahara” (2011)), Emma nastavlja svoj kreativni put u stalnoj postavci post-rock tria Marriages. Vrijedi naravno spomenuti i odličnu suradnju s Bryant Clifford Meyerom iz nikad prežaljenih Isis u bendu Red Sparowes.
Nakon prvog i prilično hvaljenog samoizdanog solo albuma “Electric Guitar: One” (2011) koji je nastao doslovno u šest tjedana za vrijeme turneje s Red SparowesEmma prelazi pod okrilje etikete Sargent House (Chelsea WolfeEarthBorisAnd So I Watch You From AfarWovenhand,…) i nedugo zatim objavljuje drugi solo album “Some Heavy Ocean” (2014) s kojim je definitivno krenula u potpuno novom smjeru eksperimentirajući s melankoličnim melodijama dark folka, dronea i atmosferičnog vokala.

Aktualni album “Marked for Death” (2016, Sargent House) je definitivno najbolje Emmino izdanje dosad.
Iznimna snaga Emminog vokala i mračna strana njezinog duha i interpretativnog izričaja upravo je ono što ovaj album čini posebnim i značajnim.

Nakon odličnog “Marked for Death” Emma Ruth Rundle surađuje s Jaye Jayle (projekt Evan Pattersona iz Young Widows) na EP-u “The Time Between Us” (2017, Sargent House) kojeg će zajedno premijerno predstaviti na koncertu u Močvari.

Začarana Močvara je projekt koji nastavlja tradiciju organiziranja koncerata intimnijeg ugođaja, pod umjetničkim vodstvom Nine Romić. Program je realiziran uz potporu HDS ZAMP-a.

Cijena ulaznice je 55 kuna.