Hrvatska underground vokalistica Diyala novim videom najavljuje treći album
4. studenoga 2017.
Music Box (4998 Članci)
Podijeli

Hrvatska underground vokalistica Diyala novim videom najavljuje treći album

Naša underground vokalistica Diyala, koja iza sebe ima dva albuma „Rapstract“ i „D.I.Y.“,  točno na Halloween izbacila je novi službeni video za singl World Raw 3, kojim najavljuje i istoimeni treći album.

Pjesma i video prate prepoznatljiv i jedinstven Diyalin stil kojeg karakterizira pomak od standardnih i uhodanih šablona na koje smo navikli kroz domaću glazbenu scenu. Diyala od početka svoje karijere pomiče granice te ju se nerijetko svrstava u sferu eksperimentalne umjetnice, no ovim albumom ali i singlom World Raw 3 približila se i plesnom podiju, a samim videom još jednom podigla ljestvicu standarda domaće video produkcije.

Pjesma World Raw 3 neodoljivo podsjeća na zlatne dane The Prodigya uz prstohvat Diyaline hardkoraške prošlosti koja se čuje u vokalnoj izvedbi. Pjesma problematizira društvo u kojem živimo danas te daje kritiku čovjeku koji se odmaknuo od onog što bi trebala biti njegova srž, a to je ljudskost. Sam video savršeno prati pjesmu nizom apokaliptičnih scena te parola koje se povremeno pojavljuju na ekranu uz kaotičnu i brzu izmjenu kadrova na sličan način kao što smo na dnevnoj bazi bombardirani lošim vjestima kroz medije, što definitivno psihološki utječe na nas kao pojedince.

Za produkciju videa zaslužni su zagrebački More Magnets studio te Filip Filković Philatz s kojim Diyala surađuje već dugi niz godina, a produkciju pjesme potpisuje Andrija Krivokapić (Masturbeator). Album World Raw 3 kroz otprilike mjesec dana izlazi za domaću etiketu JabbaTon Records, a Diyala će ga predstaviti zagrebačkoj publici i promo koncertom o čemu ćemo uskoro imati više informacija.