Spriječimo gašenje još jednog radija u Hrvatskoj – pomozimo Radio Studentu!!!
6. studenoga 2017.
Music Box (11096 Članci)
Podijeli

Spriječimo gašenje još jednog radija u Hrvatskoj – pomozimo Radio Studentu!!!

Nek´ se daleko čuje! 31. listopada 1996. s emitiranjem je krenuo Radio Student, tada jedina studentska radio postaja u Zagrebu.

Bila je to pionirska odluka da s emitiranjem počne radio kojim upravljaju isključivo studenti koji imaju zajedničku strast – zvuk i informaciju.

“Kao pioniri, već 21 godinu radimo kao rasadnik za nove generacije novinara, tehničara i glazbenih djelatnika, inovacije, aktivizma, kritičkog promišljanja i korektnog izvještavanja. Neki od vas, mogu i reći, da smo pioniri pogrešaka: krivih izgovora, loših naglasaka, rupa u eteru, zamuckivanja…, no obzirom na to da je radio živi medij iza kojeg stoje ljudi, tako stoje i naše pogreške. Pogreške od kojih smo svi mi nešto naučili, pa tako naš mali studio i režiju, danas pamte profesionalci koji se tih pogrešaka rado sjećaju. One su ih dovele tamo gdje jesu, uvažavajući tu grešku kao priliku za učenje. 21. godinu proslavit ćemo na jednako starom odašiljaču jer je novi nenadano otišao u ropotarnicu prošlosti. Da i mi ne bismo završili tamo, moramo kupiti novi odašiljač jer iako 21 godina za čovjeka znači mladost, za tehniku znači- starost. A starost za nas znači jedna velika, kontinuirana rupa u eteru na kojoj je stanovao Radio Student”, kažu na Radio Studentu prilikom pokretanja crowdfunding kampanje kojom traže pomoć za nabavku novog odašiljača jer novi odašiljač ujedno znači i opstanak radija.

“Kako bi izbjegli tu rupu u eteru, i postali još jedan mrtvi medij u Hrvatskoj, započeli smo crowdfunding kampanju za kupnju novog odašiljača. Potrebno nam je vrtoglavo visokih 60 tisuća kuna, a kako se taj iznos ne uklapa u naš studentski budžet, obraćamo se vama – našoj vjernoj publici. Sudjelujte u kampanji Nek´ se daleko čuje i pišite i dalje s nama povijest Radio Studenta”, poručuju.

“U kampanji ćete naći veliki broj memorabilije Radio Studenta. Onu za koju već godinama govorite kako bismo je trebali imati. Pa tako konačno imamo majice i cekere, pa sada ponosno gradom možete šetati i nositi i slušati Radio Student. Mislili smo i na vaše festivalske potrebe pa smo vam odlučili osigurati i kabanice i nanogvice (nanogvica je reflektirajuća traka koja ide oko noge biciklista). Kao i rizle koje nisu za svakoga koje radi naš dragi prijatelj Ziggi.
Naravno, tu je i besprijekorna selekcija glazbe naših prijatelja diskografa.  A pobrinuli smo se i za vaše nade i snove, pa vam omogućujemo da postanete DJ na jedan dan u perku Mojih 60 minuta. Uz majstorski tečaj Matije Trupinovića u vođenju emisije i puštanju glazbe i vi ćete se moći pohvaliti svojim glazbenim odabirom na 100.5 MHz. Za kraj ostavili smo nešto zaista posebno Radio Student radio. Posebno su to oslikani mali radio prijemnici od kreme naših mladih umjetnika. Snage smo udružili s Dominikom Vukovićem, Klarxy, Kopitom Zla i Ligo kolektivom i od običnih prijemika napravili mala umjetnička djela koja će vas pratiti po doma, na izletu, pikniku…”, kaže vrijedna ekipa Radio Studenta.

Pridružite se crowdfunding kampanji na sljedećem linku: https://www.indiegogo.com/projects/nek-se-daleko-cuje-radio#/

Pomozimo ovim ljudima i spriječimo gašenje još jednog radija u Hrvatskoj. Nek’ se glas Radio Studenta i dalje čuje!!!