Hladno pivo predstavilo “Greatest Hits” kompilaciju i suradnju s Josipom Lisac
5. prosinca 2017.
Music Box (9566 Članci)
Podijeli

Hladno pivo predstavilo “Greatest Hits” kompilaciju i suradnju s Josipom Lisac

Hladno pivo, jedan od najboljih i najpopularnijih punk/rock sastava u regiji, obilježava 30 godina postojanja!

Velika je to obljetnica, a oni su još uvijek iskreni i nabrijani kao i 1987. godine kad su kao klinci krenuli putem Ramonesa, Clasha i Black Flaga. Hladno pivo danas je rock institucija s osam studijskih albuma iza sebe, tri koncertna albuma i prvom kompilacijom najvećih hitova koja je od sada u prodaji – bend je odabrao 23 pjesme koje su, poslužit ćemo se citatom Aleksandra Dragaša – “ušle u narod ili barem u umove i duše dobrohotnog i slobodoumnog dijela ove i susjednih nacija”!

Pjesme “Ne volim te”, “Šamar”,”Samo za taj osjećaj” i “Zimmer Frei” slušat ćemo u novim verzijama, a nakon 14 godina “glasovi, tonovi rasuti” skupljeni su ponovno, ovaj put u suradnji Hladnog piva i neponovljive Josipe Lisac – “Soundtrack za život”! Krik dive reže sivu svakodnevicu kao i rifovi Hladnog piva koji sve ove godine odzvanjaju zagrebačkim ulicama. Svi tražimo tu pjesmu koja će nam biti štit i riječi kojima ćemo sjeći sve što nam smeta – “Soundtrack za život” je zato tu, u novoj verziji, kao posveta svemu što su dečki iz Hladnog piva u ovih 30 godina napravili, kao posveta svima koji su ostavili trag u bendu i kao zahvala svima koji su uz njihovu glazbu sve ove godine!

23 pjesme iz svih faza karijere – “Pjevajte nešto ljubavno”, “Trening za umiranje”, “Politika”, “Pijan”, “Nije sve tako sivo”, “Pitala si me”, “Ezoterija”, “Na ovim prostorima” – zatvaraju jedno poglavlje obilježeno beskompromisnim tekstovima, punkerskim stavom i rifovima kojima su razdrmavali učmalost u koju smo, i u koju još uvijek svako toliko zaglibimo, kao i sjajnim i komercijalnim pop rock pjesmama iz kasnije faze karijere kad su zaplovili, uvjetno rečeno, mirnijim vodama. No, Hladno pivo nikad ne miruje – tek je 30 godina iza njih. Für immer Punk!

Foto: Mario Pavlović