U prodaji prvi album jazz gitariste Pavla Miljenovića i njegovog kvinteta
5. siječnja 2018.
Music Box (10956 Članci)
Podijeli

U prodaji prvi album jazz gitariste Pavla Miljenovića i njegovog kvinteta

Pavle Miljenović, jazz gitarist koji se istaknuo na Porinom nagrađenom albumu “Spiritual Market” Vedrana Ružića, objavio je album “Begin.”, prvijenac kvinteta koji predvodi i koji čine još Mario Bočić (saksofon), Hrvoje Galler (klavir), Zvonimir Šestak (kontrabas) i Borko Rupena (bubanj).

Osam autorskih kompozicija na debitantskom albumu sjajan su početak za ovog izuzetno talentiranog jazz gitarista koji je također i producirao album. Pavle Miljenović drži sve konce u svojim rukama, a ono što ovaj kvintet izvodi je nesputani suvremeni jazz koji nastaje međuigrom gitare, saksofona, kontrabasa, klavira i bubnja. Istraživanje nepoznatog, slobodna umjetnička kreacija i u konačnici jak autorski pečat garancija su da će “Begin.” sigurno naći put do svih ljubitelja jazza, kao i onih koji žele proširiti svoje glazbene vidike.

Potraga za esencijom pjesme na albumu “Begin.” povlači i melankoliju jer svaki kraj znači novi početak i igra je beskrajna! Dok igra zvuči kao na albumu “Begin.” utonut ćemo u sklad zvukova, i upravo je to najbolji poziv na predstavljanje albuma “Begin.” koje će se održati 13. siječnja u klubu Boogie (Margaretska 1, Zagreb) s početkom u 21 sat!