Nakon KSET-a Porto Morto dolazi u Vintage!
28. siječnja 2020.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

Nakon KSET-a Porto Morto dolazi u Vintage!

Porto Morto se u četvrtak 26. ožujka vraća u Vintage Industrial s jednim od najboljih prošlogodišnjih domaćih glazbeni izdanja ‘Portofon’.

Porto Morto sve je jače ime na regionalnoj glazbenoj sceni, a iza imena krije se sedmerac čiji je glazbeni smjer teško definirati, no kada bi to pokušali mogli bi reći da se temelji na mješavini rocka i progresivnog popa i indie elektronike.

Proljeće 2019. godine donijelo je novi album i iskorak u zvuku koji je najavljen prvim singlom „Kuća“, videospotom koji je inspirirao i live nastupe te u njih unio performativni element koji bend razvija svakom svirkom. Album „Portofon“ je odlično prihvaćen od kritike i sve brojnije publike, a krajem godine uvršten je među najbolje albume na raznim godišnjim glazbenim top listama. Singl „Hodaj“ na kojem gostuje Darko Rundek svojim je pop prizvukom i zaraznom melodijom vrlo brzo ušao u uho cijeloj regiji i najavio novo Porto Morto poglavlje.

Članovi benda su Roko Crnić (glas, bas gitara), Hrvoje Klemenčić (klavijature, glas), Matija Brajković (gitara), Matej Perić (bubnjevi), Marijan Uroić (udaraljke), Antun Aleksa (trombon, glas) i Marin Živković (saksofon).

Ulaznice za koncertu iznose 50 kn u pretprodaji, odnosno 65 kn na dan koncerta. Službena prodajna mjesta su Dirty Old Shop (Tratinska 18), Grif & VIB (Savska 160) te online putem Entrio sustava.