David Byrne otkrio detalje albuma kojeg će objaviti uoči INmusic festivala
9. siječnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

David Byrne otkrio detalje albuma kojeg će objaviti uoči INmusic festivala

Legendarni David Byrne najavio je novi album “American Utopia” koji će svjetlo dana ugledati 9. ožujka.

Byrne, koji ove godine premijerno dolazi na INmusic festival, album je snimio u suradnji s Brianom Enom i Rodaidhom McDonaldom (The xx, King Krule), a na njegovom novom studijskom izdanju radili su Oneohtrix Point Never, Jam City, Doveman, Jack Peñate i brojni drugi. Radi se o Byrnovom prvom solo albumu nakon “Grown Backwards” kojeg je objavio 2004. godine.

Objavljena je i njegova nova pjesma “Everybody’s Coming to My House” koju autorski potpisuje David Byrne u suradnji s Enom, Samphom, TTY i ostalima.  “American Utopia” je ujedno i dio Byrnove serije “Reasons to Be Cheerful”.

Popis pjesama albuma “American Utopia”
01 I Dance Like This
02 Gasoline and Dirty Sheets
03 Every Day Is a Miracle
04 Dog’s Mind
05 This Is That
06 It’s Not Dark Up Here
07 Bullet
08 Doing the Right Thing
09 Everybody’s Coming to My House
10 Here

David Byrne nedavno je objavio i turneju u sklopu koje stiže i na zagrebački Jarun te je istaknuo kako će predstojeći koncerti biti “najambiciozniji” show još od bezvremenskog “Stop Making Sense” koncertnog filma koji je scenski postavio upravo Byrne.

Osim legendarnog glazbenika, na INmusic festivalu će svirati veliki Queens Of The Stone Age, Nick Cave & The Bad Seeds, Skunk Anansie, The Kills, Frank Carter & The Rattlesnakes i brojni drugi. INmusic festival #13 održati će se na već dobro poznatoj lokaciji zagrebačkih jarunskih otoka od 25. do 27. lipnja 2018. Zbog iznimno velikog interesa, upita i molbi, požurila je i distribucija fizičkih ulaznica za INmusic #13 – od 20. prosinca 2017. godine fizičke ulaznice za INmusic festival #13 po cijeni od 399 kuna moguće je kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb). Trodnevne ulaznice za INmusic festival #13 dostupne su i putem službenog festivalskog webshopa po cijeni od 399 kuna (+troškovi transakcije), kao i sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kuna (+troškovi transakcije).