THE SIIDS predstavili novi singl i spot “Lovers”
26. siječnja 2018.
Music Box (10920 Članci)
Podijeli

THE SIIDS predstavili novi singl i spot “Lovers”

Riječki electro-rock dvojac THE SIIDS započeo je 2018. godinu radno, donoseći nam fantastičan novi singl „Lovers“.

Video spot za pjesmu „Lovers“ predstavlja konceptualni nastavak njihovog prvog singla „Meaningless/Weightless“, kako u vizualnom tako i u tematskom smislu. Dok je zadatak prvog singla tekstualno izrazito (anti)ljubavne tamatike bio prezentirati mračnu stranu THE SIIDS-a, novi singl pokazuje njihovo drugo lice.

„Pjesma ‘Lovers’ zapravo je negativ pjesme ‘Meaningless/Weightless’“, otkriva nam kreativni dvojac THE SIIDS, iza kojeg stoje Stanislav Grdaković i Darko Terlević.

Odabrane lokacije za vizualizaciju senzibiliteta pjesama nisu slučajne. Video je sniman na devastiranim prostorima „Dine“ na otoku Krku te na ruševinama nekadašnjeg simbola moderne arhitekture, ali i hedonističkog načina života, u hotelskom kompleksu „Haludovo“. Prostori su to blistave prošlosti, zlorabljene sadašnjosti, ali ujedno i vrlo perspektivne i blistave budućnosti te služe kao savršena metafora za unutarnja stanja autora na oba predstavljena singla.

Snimanje video spotova povjereno je renomiranom riječkom fotografu Kristijanu Vučkoviću, poznatom i po umjetničkom imenu Mekanotehnik, dok je glavnu žensku ulogu i ovoga puta utjelovio poznati model i zaštitno lice brojnih modnih kampanja, Eva Balažin.