Kreće najveća glazbena nagrada publike – Cesarica 2018.
27. siječnja 2018.
Music Box (11017 Članci)
Podijeli

Kreće najveća glazbena nagrada publike – Cesarica 2018.

Počelo je predstavljanje pjesama za Hrvatsku glazbenu nagradu publike za hit godine Cesarica.

Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, a u glazbenoj emisiji PopRock.hr večeras je objavljena prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za nagradu Cesarica. Cesarica je nagrada publike za hit godine, a dodjela se prošle godine prvi put održala u Splitu. Utemeljitelj nagrade i nositelj projekta je Unison – Hrvatski glazbeni savez, koji ovim projektom dodatno promovira hrvatske pjesme, autore i izvođače.

Objavljena je prva ovogodišnja lista pjesama koje konkuriraju za nagradu Cesarica. Kao i prošle godine, najuspješniji hit birat će publika, a svaki mjesec, Upravni odbor Cesarice predstavit će pet pjesama za koje će publika moći glasovati i tako odlučiti koja ide u finale. U siječnju 2018. to su: Nina Badrić “Vrati me”, Buđenje “Samo ti, samo ja”, Meritas “Moja ljubav”, grupa Magazin s pjesmom “Žena, a ne broj” i Ivan Zak “Da si tu”. Ona pjesma koja osvoji najveći broj glasova nominirana je za Cesaricu i ulazi u drugi krug glasovanja koji će se održati u prosincu, a zatim će se između nominiranih pjesama birati hit godine.

Nina Badrić dobitnica prve nagrade publike za hit godine – Cesarica!

Osim glavne nagrade Cesarica za hit godine i ove će se godine dodijeliti posebne nagrade poput onih u pojedinim kategorijama na žanrovskoj osnovi (pop, rock, zabavna, klapska i tamburaška glazba). Završna svečanost druge dodjele nagrade Cesarica planira se za kraj godine, a kako bi se mogla odabrati najuspješnija pjesma provest će se dva kruga glasovanja. U oba kruga glasuje publika putem online kanala za komunikaciju, Facebook stranice Cesarica  i Viber javnog profila Cesarica  te na službenoj stranici cesarica.org. Statua Cesarice bit će dodijeljena pjesmi koja u drugom krugu osvoji najveći broj glasova publike.

Na prvoj dodjeli najveći broj glasova publike, a time i nagradu Cesarica za hit godine, osvojila je pjesma „Dani i godine“, autora Nine Badrić i Predraga Martinjaka, u izvedbi Nine Badrić. Tko će biti ovogodišnji dobitnik, ovisi samo o publici. Za pjesmu ili izvođača sa siječanjske liste glasovanje traje od petka, 26. siječnja, do petka, 9. veljače u ponoć.