Genijalni kanadski R&B projekt Rhye predstavio novi album i video za “Count To Five”
5. veljače 2018.
Music Box (10971 Članci)
Podijeli

Genijalni kanadski R&B projekt Rhye predstavio novi album i video za “Count To Five”

Nakon iznimno uspješnog debi-albuma „Woman“, Rhye predstavlja iščekivano studijsko izdanje „Blood“. Novi album prethodno je najavljen pjesmama „Please“, „Taste“, „Song For You“ te „Count To Five“, za koju je objavljen i videospot sniman u Berlinu, Tokiju, Moskvi, Gani, Los Angelesu te nacionalnom parku Joshua Tree.

Sniman na 6 različitih lokacija diljem svijeta, video za pjesmu ‘Count To Five’ slavi univerzalan jezik glazbe i plesa.kaže frontman Milosh i nastavljarekli smo svakoj plesačici da se snimi u svojoj domaćoj atmosferi kako bi mogli doživjeti njeno iskustvo.

Milosh kaže kako je bend proteklih nekoliko godina proveo na turneji ‘prevodeći’ album „Woman“ iz studijskog projekta u potpuno live iskustvo, dok je s novim izdanjem priča potpuno suprotna – „Glazba i zvukovi nastali su organski i stvoreni su za nastupe“.

Novo studijsko izdanje nasljeđuje album „Woman“(2013.) i donosi 11 pjesama koje je pisao i producirao Michael Milosh. I dok debi-album govori o romantici, novo izdanje je kolekcija pjesama koje govore o periodu kada jedna veza prestaje, a druga počinje. Prekid osobne veze nije bio jedini okidač za stvaranje novog izdanja. Naime, originalni suradnik, danski producent Robin Hannibal, napustio je projekt Rhye prije objave debi-izdanja te odlučio ne nastupati s ostatkom grupe. Frontmen Milosh pisao je o osobnim i profesionalnim prekretnicama, a kada je došlo vrijeme za snimanje novog albuma, obratio se glazbenim suradnicima kako bi pronašli organski zvuk spreman za live nastupe.