Turneja Official Tribute to Dino Dvornik povodom 10 godina sjećanja na kralja funka
7. veljače 2018.
Music Box (11099 Članci)
Podijeli

Turneja Official Tribute to Dino Dvornik povodom 10 godina sjećanja na kralja funka

Koncertom pod nazivom „Nadahnuće“ 10. ožujka, Official Tribute to Dino Dvornik starta turneju u spomen na kralja funka!

Iako već deset godina fizički nije s nama, bezvremenski funky ritmovi Dine Dvornika i dalje pune klubove i ostaju u mislima njegovim vjernim poklonicima. Svakako, Dino Dvornik je sa svojim pjesmama bio ispred svoga vremena. Svi njegovi albumi su uvijek bili u vrhu hrvatske produkcije, a nekima je dotakao svjetske produkcijske razmjere, live nastupi nabijeni energijom i specifičnim plesom, te odličnom izvedbom. Dino je iza sebe uvijek imao pravi glazbeni stup – virtuoze, jer samo takvi su mogli pratiti njegove genijalne funky izvedbe. A najbolje live izvedbe posvećene kralju funka upravo su se odvijale u novozagrebačkom klubu Metropolis, otkuda je sve i krenulo.
Prošloga puta Metropolis club “gorio” je u funky ritmovima zahvaljujući ekipi iz Tribute to Dino Dvornik. Večer za pamćenje koja je lansirala te glazbene čarobnjake na brojne pozornice ostala je svim posjetiteljima u nezaboravnom sjećanju. A da ova odlična postava koja itekako zna razvaliti funky ritam nije samo plejada Dininih hitova, pokazuje i rasprodan zadnji koncert uz gostovanje poznatih kolega glazbenika. Tako je uz Official Tribute band lani nastupila Ivana Kindl, spojivši svoj odličan vokals vrhunskom svirkom donoseći publici jedinstvenu izvedbu pjesme „Ljubav se zove imenom tvojim“, a druga Ivana Banfić rasplesala sve prisutne s pjesmom „Nag“ dok je na gas funky pedalu stao frontman Songkillersa Željko Banić Bane i doveo atmosferu do usijanja.

Stoga, ekipa novozagrebačkog kluba Metropolis odlučila je svojim posjetiteljima vratiti taj jedinstveni doživljaj koju čine najbolji hrvatski glazbenici koji su intenzivno sudjelovali na koncertima i studijskim projektima prerano preminulog pjevača. Koncert pod nazivom „Nadahnuće“ istoimenog singla kralja funka daje izražaj prema općenitoj ljubavi kao i prema glazbi. Vrhunski bubnjar Damir Šomen svirao je s Dinom u najslavnijim danima Songkillersa te s njima snimio i kultni album “Live in München”. Na gitari je Zoran Jager, gitarist i osnivač kultne grupe Bastard Bas, a basist Alen Svetopetrić jedan je od naših najboljih basista i član nekadašnje grupe Protokol. Klavijature svira Jurica Leikauff, desetogodišnji član posljednjeg Dininog benda 4Funk i član Prljavog kazališta, a Ivica Premelč je na saksofonu, član Prljavog kazališta te glavni član Dino Dvornik Tribute benda. U bendu je i Nikola Marjanović iz nekadašnje grupe Sane koja se može pohvaliti odličnim obradama nekih Dininih pjesama te bivši pjevač grupe Radio Luksemburg.

Ovoga puta Tribute to Dino Dvornik zasvirat će sa svojim prvim vokalom Mariom Huljevom, te Ivanom Kindl, a poseban štih dodat će još i hvaljeni vokal Ervin Baučić. Ovakva sjajna postava jamči pravu pop funky poslasticu, a da ne bi ostali bez karte kao neki lani savjetujemo da ovoga puta svoje ulaznice nabavite na vrijeme .

I dan danas Dino Dvornik u svim sferama glazbene scene spominje se kao jedan od najvećih umjetnika koji je uzor mnogim glazbenicima. Zahvaljujući njegovoj energičnosti publika je s velikim zanimanjem prihvatila i niz novih hitova poput “Jače manijače”, ” Ti si mi u mislima”; “Ja bih preživio” , ” Ljubav se zove imenom tvojim”, ” Zašto praviš slona od mene” te mnoge druge od kojih su pjesma ” Afrika”, albumi ‘Enfant terrible” i “Vidi ove pisme” nagrađeni Porinima.

Stoga, ne propustite live koncert pod simboličnim nazivom „Nadahnuće“- Official Tribute to Dino Dvornik u Metropolis klubu!! Ulaznice za ovaj koncert potražite po pretprodajnoj cijeni od 30 kuna, a na dan koncerta po 40 kn u Metropolis klubu te sustavima Entio i Eventim.

Foto: Saša Midžor Sučić