Vök uoči koncerta u Tvornici predstavili odličan spot za singl “Breaking Bones”
8. veljače 2018.
Music Box (9557 Članci)
Podijeli

Vök uoči koncerta u Tvornici predstavili odličan spot za singl “Breaking Bones”

Islandski indie-electro band Vök objavili su novi spot za singl “Breaking Bones” usuret nastupu u Tvornici kulture u petak 23. veljače.

“Breaking Bones” je ranije objavljen kao singl s aktualnog albuma “Figure”, a pripadajući novi spot ponovo vraća u fokus ovu sjajnu pjesmu. Spoj emocija, raznih melodija, “down tempo” glazbe, sjajno se nadopunjuje s futurističkim video spotom koji porteretira distopijsku budućnost, nasilnu igru robota hokejaša, dok istovremeno glas pjevačice Margrét Rán uvlači u atmosferičnu pjesmu koja dugo ostaje u ušima. Novi spot označava i početak velike europske turneje po Francuskoj, Švicarskoj, Belgiji, Njemačkoj, Italiji, Poljskoj, Nizozemskoj, Njemačkoj, Češkoj, a na premijerni nastup u Hrvatskoj i jedini u regiji Vök dolazi u zagrebačku Tvornicu.

Opisujući ih kao dream-pop/indie-electro bend, njihov zvuk sastoji se od sanjivih dionica elektronske glazbe, melodičnih vokala, prigušenog saksofona i jasnih gitara. Vök je lako smjestiti uz bok imenima kao što su The Knife, The xx, Poliça i Phantogram, za svoje uzore navode imena kao što su Portishead i Massive Attack, ali islandska četvorka stvara glazbu s vlastitim potpisom.

Sve počinje u siječnju 2013. kada je bend nastao s ciljem da nastupi na natjecanju za mlade nade “Músíktilraunir”, a u samo nekoliko tjedana su pripremili pjesme, po prvi puta ih izveli uživo i pobijedili. Iste godine snimaju prvi EP “Tension”, nakon njega je 2015. uslijedio EP “Circles”, a hvaljeni uradak predstavio ih je kao inovativne glazbenike s atmosferičnim i inteligentnim zvukom. Novi album “Figure” pun je emocija, distorzija, šaputavih melodija, te sanjivih dionica koje su pod utjecajem znanstveno-fantastičnih filmova, te izvođača poput The Weeknd i Little Dragon.

Na aktualnom albumu Vök usavršava svoj rad i dalje, a Islanđani su našli sjajan potpisni zvuk koji mogu prezentirati cijelom svijetu, te dokazuje da nam, što se tiče Islanda i glazbe, dolazi još jedan sjajan bend. Na premijerni hrvatski nastup dolaze u Tvornicu kulture, a bit će to jedinstvena prilika čuti kako fantastično zvuče uživo.

Ulaznice

Ulaznice se u pretprodaji po cijeni od 60 kn, dok će na dan koncerta biti 80 kn.

Ulaznice se mogu kupiti u Dirty Old Shopu (Tratinska 18), Rockmarku (Berislavićeva 13), Aquariusu CD Shopovima (Varšavska 13 i Branimir centar), na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr.