Kensington Lima – “Waiting For My Favorite Song” – dočekali smo je!
21. veljače 2018.
Music Box (6476 Članci)
Podijeli

Kensington Lima – “Waiting For My Favorite Song” – dočekali smo je!

Pokretač projekta Kensington Lima je autor i multiinstrumentalist Josip Radić, uz malu pomoć svojih prijatelja i glazbenih kolega.

Nova pjesma je svojevrsni hommage Radićevim glazbenim utjecajima, dok je tekst nastao na 22. katu jednog zagrebačkog nebodera s pogledom na nabujalu Savu.
“Ova pjesma je spomen zahvalnica mojoj glazbenoj inspiraciji, zvukovima kalifornijskih kanjona s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih, americani i country rocku. Slušajte je raširenih ruku i zatvorenih očiju”, poručuje Radić.

I doista je tako, poslušao sam je zatvorenih očiju i kao da sam se na trenutak probudio iz sna gdje sam mislio da se nalazim u središtu glazbene Amerike. Lijepo je sanjariti uz ovakvu glazbu, koja vas podsjeća na neko određeno glazbeno doba ili geografsko područje.

Pjesmu je, kao i sve dosad objavljene, producirao Mark Mrakovčić, a na gitari gostuje Josipov prijatelj iz grupe Buđenje, Darko Bakić, čiji riffovi otkrivaju njegove blues korijene.
Album prvijenac na kojem će se, uz nove pjesme, naći već poznati singlovi “Day off”, “It was better in the days of cassette” te duet s Aljošom Šerićem “Chasing sunset” bit će objavljen tijekom 2018 u vlastitoj nakladi.