Aklea Neon iz rodnog Osijeka kreće na ljetnu koncertnu turneju
18. lipnja 2022.
Music Box (10268 Članci)
Podijeli

Aklea Neon iz rodnog Osijeka kreće na ljetnu koncertnu turneju

Nakon dvodnevne zagrebačke koncertne promocije hvaljenog albuma prvijenca, Aklea Neon s novim pjesmama stiže i u svoj rodni Osijek. U petak 24. lipnja na primamljivoj lokaciji krova Kulturnog centra Osijek premijerno će uživo izvesti debi album “Dođi na joji”, zajedno sa svojim all-girl bendom Sound Doulas.

Osijek, imamo dejt. Stižem doma s cijelim plemenom, a ovako žestoki koncert kod kuće nikad do sad nisam planirala” s nestrpljenjem poručuje osječka vila rime i beata te najavljuje moćnu koncertnu svirku pred “svojom” publikom, u gradu u kojem je odrasla i u kojem je započela svoje prve glazbene korake, gdje će ovom prilikom KC Osijek ispuniti energičnim electro afro-soul zvukom.

Aklei Neon & Sound Doulas na pozornici u Osijeku će se pridružiti i afro-act CASSIA TRIBE. Zagrebačka osmeročlana skupina bubnjara do sada nije nastupila u Osijeku, a zagrijat će prisutne afričkim ritmovima koje predano sviraju još od 2019. Ulaznice za ovaj koncert dostupne su u prodaji putem sustava Eventim.

Ovim koncertom Aklea Neon & Sound Doulas započinju i ljetnu turneju, u sklopu koje će u narednim mjesecima nastupiti diljem regije. Nakon Osijeka, 24. lipnja, slijedi nastup 25. lipnja u Sarajevu, u sklopu bh. Povorke ponosa, a zatim svoju snažnu koncertnu all-femme energiju donosi na festivalske pozornice Ninja Gathering-a (7. – 10. srpnja, Mrežnica), Seasplash-a (14. – 17. srpnja, Šibenik), Dubrovnik Live-a (29. srpnja) i Open City Mostar festivala (3. kolovoz). Dodatni koncertni datumi bit će objavljeni naknadno.

Uz objavu koncertnih datuma ljetne turneje, Aklea Neon predstavlja i CD izdanje albuma prvijenca “Dođi na joji”. Nakon što je album objavljen sredinom veljače ove godine u digitalnom obliku, predstavljen je i njegov fizički oblik te je od 15. lipnja dostupan u prodaji u zagrebačkom PDV Recordsu, a moći će se kupiti i na navedenim koncertima, zajedno s ostatkom novog merchandise-a. Objavu albuma u CD obliku, Aklea Neon na svojim je mrežama komentirala: “Za one koji se pitaju “koji će mi *$% CD?” I ja sam se to pitala, dok ga nisam vidjela. Skroz je druga stvar moći opipati nešto iz sfere sna što si uspio materijalizirati. Baš je trešnjica. A i, realno, dobar je za blastati u autu.

Album “Dođi na joji” debitantsko je studijsko izdanje Aklee Neon, na kojem predstavlja ukupno jedanaest žanrovski šarolikih pjesama, okupljenih u jezgrovitu cjelinu zaraznog electro-afro zvuka i melodičnog vokala. Po objavi, album je ostvario iznimno pozitivne osvrte glazbene kritike, kao i odličan prijem kod publike. Kao aktualni singl s albuma predstavljena je pjesma “Na dah”, sa zadivljujućim pratećim videospotom snimljenim u podzemnom Hramu ljudske vrste u Damanhuru, u sjevernoj Italiji.

Foto: Šime Bilić