SPEKTAKL U CINESTARU: Balet “Zimska priča” uživo iz Royal Opera Housea
23. veljače 2018.
Music Box (10876 Članci)
Podijeli

SPEKTAKL U CINESTARU: Balet “Zimska priča” uživo iz Royal Opera Housea

“The Winters Tale”, odnosno “Zimska priča” je balet u režiji Christophera Wheeldona koji će biti prikazan 28. veljače s početkom u 20 sati i 15 minuta ekskluzivno u Cinestar Cinemas Hrvatska.

Christopher Wheeldon, umjetnički suradnik Royal Balleta, adaptirao je Shakespearovu kasnu romansu Zimska priča za Royal Ballet u 2014. godini. Navedena drama je doživjela ekstatični uspjeh na premijeri zbog svoje inteligentne, različite i emocionalno snažne priče ispričane kroz vrhunske plesove. Ocijenjen je modernim baletnim klasikom.

Priča prati propast braka zbog pretjerane ljubomore, napuštanje djeteta i naizgled uzaludnu ljubav. Ipak, kroz kajanje i žaljenje – i nakon naizgled čudesnog povratka u život – kraj se sastoji od opraštanja i pomirenja. S moćnim dizajnima Bob Crowleya i glazbe Jobija Talbota, Zimska priča je maestralni moderni balet.

Balet će biti prikazan uživo iz Royal Opera Housea u Londonu i to u tri čina s dvije pauze u trajanju od 15 minuta. Popis kina u kojima će biti prikazan balet:
ZAGREB – Branimir Centar
ZADAR
VARAŽDIN
JOKER SPLIT
SLAVONSKI BROD
RIJEKA
OSIJEK
DUBROVNIK
MOSTAR
TUZLA