“Super ljepilo” Porta Morta dobilo vizualnu priču koja prerasta u avanturu
14. svibnja 2022.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

“Super ljepilo” Porta Morta dobilo vizualnu priču koja prerasta u avanturu

Osebujni, inovativni i uvijek maštoviti Porto Morto predstavlja novu pjesmu i spot “Super ljepilo” s Porinom nagrađenog albuma “Portopop”.

Singl prepoznatljivog PortoMorto zvuka simbolički govori o trenutku vremena u kojem “krpamo, ljepimo”  životne trenutke čekajući stvarnu promjenu. Krizna vremena u kojima se nalazimo živimo kroz privremena rješenja dok nam uistinu treba korjenita promjena načina života u kojem živimo sigurnije, humanije, optimističnije.

Prva je ovo pjesma u kojoj smo se igrali s elementima moderne hip hop estetike, ali opet sve dionice izvodi bend, korišteni su alati sampliranja te smo na taj način dobili neku slojevitost, beat-ičnost, ali i organski feeling u zvuku”, kaže Porto Morto.

Spot je četvrti video uradak s albuma “Portopop” iz tvornice snova Porta Morta. Nadrealna je to avantura u kojoj članovi benda prolaze kroz neobične situacije kroz koje se provlači simbolika pjesme. “‘Super ljepilo’ je fantazija o apsolutnom materijalu koji krpa svaki naš problem po putu. Ako imamo super ljepilo ne moramo nikad stati, sve se može skrpat, sve će biti ok, idemo dalje, daj još. U spotu Porto Morto između ostaloga glumi istjerivače rupa i pukotina, kako bi održali ravnotežu i mir u gradu”, ističu glazbenici.

Autori pjesme su Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, na miksu im se pridružuju Iso Miki (Kukus) i Hrvoje Nikšić, a mastering je radio Višeslav Laboš.

Foto: Nikola Knežević