Headoneast nastavljaju s proizvodnjom urbanih pop himni i najavljuju novi album
28. veljače 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Headoneast nastavljaju s proizvodnjom urbanih pop himni i najavljuju novi album

Jedna od najboljih hrvatskih urbanih pop skupina, Headoneast, predstavlja novu pjesmu i videospot “Svijetlimo” što je ujedno i prvi singl za budući, treći studijski album.

Uz prepoznatljiv autorski potpis i senzualne muško/ženske vokale, Headoneast su naoko nespojive glazbene stilove stopili u fascinantni zvučni susret te isporučili svojevrsni komentar posthumane i gotovo apokaliptične stvarnosti. Time upućuju transgeneracijski poziv kako je krajnji čas da ljudi zdravih pogleda i stavova, kako na globalnoj tako i lokalnoj razini, napokon zbiju redove, udruže se i pokušaju zaustaviti očito propadanje kojem svjedočimo.

Ovom pjesmom Headoneast su spojili akustične gitare, slow disco, simpatično zviždanje, autentične vokale i drum’n’bass groove na solu s određenim tradicionalnim uzorkom i duhom našeg podneblja na što do sada nismo nailazili u glazbi ovog dream pop benda. U pitanju je jedno osvježenje u njihovom zvuku koje će zasigurno doći do slušatelja i obožavatelja benda. Autor glazbe, teksta i aranžmana je frontmen Headoneasta Aleksandar Ljiljak, dok iza produkcije stoji jedan od najboljih producentskih timova u Hrvatskoj, Jura Ferina i Pavle Miholjević, koji su i miksali i masterirali pjesmu.

Singl je dobio i prateći videospot iza čijeg koncepta, režije i montaže stoje Tomislav Brđanović (snimatelj) i Aleksandar Ljiljak, a produkciju je radio Bion TV.

“Svijetlimo” je prvi singl nadolazećeg trećeg studijskog albuma, nasljednika uspješnog “Tu” (2017.) koji je bio jedan od najboljih urbanih pop albuma godine. Ovaj singl označava i početak suradnje s najvećim hrvatskim diskografom Croatia Recordsom. Frontmen ovog glazbenog projekta, Aleksandar Ljiljak, iza sebe ima veliko glazbeno iskustvo započeto još 2000. godine popularnom grupom Yammat, koja je prestankom rada iznjedrila Headoneast, bend koji ima kontinuitet u glazbenom stvaranju kvalitetne pop glazbe i koji je, baš kao i Yammat, pronašao svoje mjesto u medijskom prostoru.