Meritas ovog ljeta u Koprivnici, na Visu i Hvaru!
10. kolovoza 2018.
Music Box (5685 Članci)
Podijeli

Meritas ovog ljeta u Koprivnici, na Visu i Hvaru!

Grupa Meritas, ove godine, slavi svojih 20 godina glazbenog djelovanja. Prva proslava bila je u punoj Tvornici kulture na zimu. Nakon toga, slavlje se nastavilo proljetnim koncertima, a šlag na kraju je mini ljetna turneja u sklopu koje će posjetiti Koprivnicu, Vis i Hvar.

Igra slova imena Anite Valo i Meri Jaman, davne 1996. godine donijele su hrvatskoj glazbenoj sceni novi bend – Meritas. U 20 godina postojanja, Anita i Meri obojale su radijski i televizijski eter te stvorile neke od najpoznatijih pjesama, poput: Igra, Odjednom ti, Budim se, Umjesto isprike, no i neke novije kao Ova ljubav i Pričaj mi. Posljednji i aktualni singl nosi naziv Dok čekamo dan“, u kojem su se Anita i Meri iznova zaigrale donoseći prepoznatljiv Meritas zvuk i svježinu, a pjesma nastavlja nizati odlične reakcije slušatelja i radijskih urednika.

Pjesme benda Meritas, kao i mnoge druge, odjekivat će tako ovog kolovoza u Koprivnici, na Visu i na Hvaru. U sklopu Ljeta na Zrinskom Meritas će nastupiti 17. kolovoza u Koprivnici, a to će ujedno biti i njihov prvi koncert u tom gradu. Omiljenu manifestaciju Koprivničanaca tako će dodatno začiniti najveći hitovi grupe uz koju su odrastale brojne generacije. Njihovi već tradicionalni ljetni koncerti s kolegicom i prijateljicom Jelenom Radan, ove godine ih 20. kolovoza, dovode na otok Vis gdje će nastupiti u sklopu Viškog ljeta na Trgu ispred Općine u 21 sat. Dva dana kasnije, 22. kolovoza Meritas uz Jelenu Radan stižu u Jelsu, gdje će prisutni moći uživati u njihovim izvrsnim interpretacijama svjetskih evergreena, koncertom pod nazivom “When Tomorrow Comes”.