POČIVAO U MIRU NOVINSKI PAPIRU: I NME odustao od tiskanog izdanja!
7. ožujka 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

POČIVAO U MIRU NOVINSKI PAPIRU: I NME odustao od tiskanog izdanja!

Nakon 66 godina uz The Rolling Stone najpoznatiji glazbeni magazin na svijetu NME prestaje s tiskanim izdanjem.

Iako će mnogi sada puštati suze, komentirati kako je ovo početak gašenja svih glazbenih magazina na svijetu, ovo je samo logičan slijed događanja. Budućnost je odavno stigla, glazbeni portali preuzimaju primat i nema više smisla svakoga tjedna ili mjeseca kupovati određene novine ili magazin ako svaki dan redovno pratite web stranice i ukorak ste s najnovijim vijestima. Izuzev naravno određenih glazbenih recenzija, koje smo i mi nestrpljivo čekali u Rolling Stone magazinu. Sjećate se da je izlazio i u Hrvatskoj jedno vrijeme?! Tužna i smiješna priča.

 

Naravno, NME neće ugasiti i web izdanje koje je i danas jedno od najposjećenijih mjesta za ljubitelje glazbene kulture. Magazin je svoje zlatno vrijeme imao u 70-im godinama, a 2015. je spao na samo 15 tisuća prodanih primjeraka, a od tada je izlazio besplatno financirajući se od reklame. Tada je naklada bila oko 300 tisuća primjeraka, no bilo je jasno da neće ni to dugo trajati.

 

Počivao u miru novinski papiru, ali ne i u Hrvatskoj gdje i dalje mnogi kupuju tiskana izdanja. S obzirom da kod nas sve kasni, tako će, vjerujem, i ovo doba modernih medija doći tek za desetak ili dvadesetak godina.