David Garrett obradio popularne filmske pjesme i objedinio ih na novom albumu “Alive: My Soundtrack”
26. listopada 2020.
Music Box (8815 Članci)
Podijeli

David Garrett obradio popularne filmske pjesme i objedinio ih na novom albumu “Alive: My Soundtrack”

Globalno popularan violinist David Garrett objavio je novi album naziva “Alive: My Soundtrack”, koji na jednom mjestu okuplja Davidove različite interpretacije pjesama koje su se našle u popularnim filmovima i serijama. Objavi izdanja prethodio je singl “Stayin’ Alive”, predstavljen u osmom mjesecu.

Kreiranje albuma odvijalo se tijekom Covid-19 lockdowna, zbog čega je glazbenik odlučio snimiti u svojem kućnom studiju: “Čitavo je izdanje nastalo u uvjetima koji su za mene bili posve novi. Imao sam vremena, mogao sam u miru raditi na aranžmanima, biti spontan u odabiru pjesama, vrijeme kao da je stalo. Nisam mogao održati turneju, zbog čega sam se mogao detaljnije posvetiti snimanju. Već neko vrijeme sam razvijao koncept soundtrack albuma, bila mi je velika želja otvoriti to poglavlje”, otkrio je glazbenik.

“Alive – My Soundtrack” prepun je klasika i modernih pjesama, koje je David prezentirao u novom svjetlu: “Na izdanje smo uvrstili više od 20 pjesama, bilo je nevjerojatno teško odabrati ih jer smo ih snimili dvostruko više. Neprestano sam pronalazio inspiraciju, a ideje sam u istom trenutku mogao isprobati u studiju”, nadodao je.

David Garrett jedan je od najpopularnijih violinista koji spajaju klasičnu i pop glazbu. Prve glazbene korake napravio je sa samo četiri godine, a s 13 godina postao je najmlađi izvođač koji je sklopio suradnju s diskografskom kućom Deutsche Grammophon, a 1999. godine, krenuo je na studij kompozicije i muzikologije na prestižnom Julliardu. Prvi crossover CD naziva „Free“ objavio je 2007. godine, a do danas je prodao milijune albuma.

Foto: Christoph Köstlin