Žestoki kazališni rock spektakl “Antigona” u Tvornici slavi 5. godinu igranja
9. ožujka 2018.
Music Box (9475 Članci)
Podijeli

Žestoki kazališni rock spektakl “Antigona” u Tvornici slavi 5. godinu igranja

Na prvi dan dan proljeća mjuzikl koji je svojim glazbenim dionicama oduševio mnoge i pokazao kako se literarno djelo može donijeti kao pravi koncertni doživljaj, probudit će vas iz zimskog sna svojom žestokom kazališnom adaptacijom 21.3.2018. s početkom u 20 sati u Tvornici, gdje će proslaviti svoju 5. godišnjicu igranja.

„Antigona – Prockletstvo Roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala, nastao kako bi mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliko je uspjeh mjuzikl polučio svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je blizu 10 000 ljudi, mnogi i po nekoliko puta.

Iza zaraznih i žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela adaptirala za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni“ danas završili u profesionalnim vodama.

Klasično djelo Antigona ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl, te je i fabula isprepletena dojmljivim glazbenim dionicama. Antigona ProcKletstvo Roda približava književno djelo gledateljima jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi. Predstava je oduševila mnoge gledatelje, koji su ostali iznenađeni ponajviše kvalitetnim glazbenim dionicama. U nekim trenucima se čak skoro dio publike digao na noge jer su imali osjećaj da su na rock koncertu, stoga će ovo biti jedinstvena prilika da pravi rock mjuzikl pogledate na rock teritoriju u Tvornici!!

U ovoj jubilarnoj 5. izvedbi u glavnim ulogama nastupit će Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri, Željko Zubović, uz pratnju live benda kojeg čine renomirani hrvatski glazbenici –Toni Lović – gitarist grupe Zabranjeno Pušenje, Berislav Blažević – klavijaturist grupe Parni Valjak, Nenad Borić – bubnjar grupe Crno Perje, Romeo Krželj, Mario Vincek i Dinko Janković.

Proslavom pete godišnjice igranja „Antigone“, Medley Teatar u Tvornici obilježava jedno poglavlje svojeg predanog rada na kreativnim projektima i kulturnoj edukaciji te, kako to priliči prvom danu proljeća, okreće novi list i u skoroj budućnosti donosi nove projekte koji će obogatiti kulturnu ponudu Zagreba i Hrvatske. Ovaj mjuzikl će, zbog konstantne velike potražnje, nastaviti igrati kako bi je mogla pratiti i nova, a i stara publika!

Ulaznice po cijeni od 60 kuna nabavite u sustavu www.entrio.hr i na dan koncerta po 80 kn na blagajni Tvornice.

Foto: Medley Teatar