Moćni zvuk Ekatarine Velike uskoro osvaja Split!
11. ožujka 2018.
Music Box (6910 Članci)
Podijeli

Moćni zvuk Ekatarine Velike uskoro osvaja Split!

Nekadašnji članovi originalne postave s bendom Krug zasvirat će u čast najvećeg art rock benda ovih prostora – Ekatarine Velike.

Klub Zenta vratiti će se 14. travnja u vrijeme novovalne scene i ispričati priču o jednom od najvećih rock beandova na ovim prostorima – Ekatarini Velikoj. Naime, nakon nekoliko desetljeća bend sastavljen od nekadašnjih članova druge postave EKV-a zasvirat će pred splitskom publikom. Ovaj bend je ostavio snažan trag na cjelokupnoj rock sceni i mnogima služila kao uzor u stvaralaštvu. Svojim autentičnim zvukom osvojili su srca cijele regije, a njihove pjesme traju i danas. No, zvuk EKV-a nije utihnuo, a za to su se pobrinuli članovi beogradske skupine Krug.

Bend Krug osnovan je 2006. godine kao fuzija glazbenika, članova originalne postave Ekatarine Velike (Marko Milivojević – bubnjevi, Dragiša Uskoković Ćima – bas gitara, Tanja Jovićević – vokal/prateći vokal) s grupom vrhunskih glazbenika iz Beograda. Motiv im je očuvanje sjećanja na VD-a, Milana, Megi i Bojana i da, iako svjesni njihove potpune nezamjenjivosti, pruže mogućnost mlađim naraštajima koji nisu mogli čuti EKV uživo, da dio tog duha osjete na koncertu. Članovi benda svoje koncerte, upotpunjene i video-artom doživljavaju kao privilegiju da s gostima na pozornici i publikom podijele fascinaciju svim prerano otišlim ljudima kultne grupe.

Krug EKVpredvođen Markom Milivojevićem i Dragišom Uskokovićem Ćimom, bubnjarom i basistom koji su svirali na posljednja dva albuma EKV-a i odsvirali nekoliko stotina koncerata zajedno s Milanom i Margitom, danas širom regije sa svojim kolegama pune koncertne prostore. U Beogradu se tako članovima Kruga pridružuju mnogi poznati glazbenici koji su bili dio novovalne priče, te kolege i štovatelji moćnog zvuka EKV-a. U Zagrebu se već godinama održavaju koncerti u spomen tog benda, koji su redovito rasprodani, a splitska publika će nakon nekoliko desetljeća imati priliku uživo čuti najveće hitove.

Večer urbanog zvuka, pjesme, plesa i obilje pozitive u čast jednog od najvećih art rock bandova regije svih vremena Ekatarine Velike očekuje vas 14. travnja 2018. od 23 sata, a kako se za ovaj koncert u svim gradovima regije uvijek traži ulaznica više, savjetujemo da iste nabavite na vrijeme. Cijena ulaznice je 50 kn i može se nabaviti na dan koncerta na ulazu kluba, a za rezervacije stolova u klubu Zenta  možete se javiti na 099/335-19-79.