Švedske metal legende Dark Tranquility uz Equilibrium, Vinegar Hill i Ghidrah u Boogaloo-u
14. ožujka 2018.
Music Box (10005 Članci)
Podijeli

Švedske metal legende Dark Tranquility uz Equilibrium, Vinegar Hill i Ghidrah u Boogaloo-u

Švedske metal legende Dark Tranquility uz goste Equilibrium, Vinegar Hill i Ghidrah dolaze 5. travnja u zagrebački Boogaloo predstaviti novi album “Atoma”.

Dark Tranquility su svoju karijeru započeli 1989. godine pod imenom Septic Broiler, 1990. godine mijenjaju ime u Dark Tranqulity, a 1993. godine objavljuju debi album „Skydancer“ na kojem je tada pjevao Anders Fridén koji se kasnije priključio grupi In Flames. 1995. godine je gitarist Mikael Stanne preuzeo ulogu pjevača/frontmena na kojoj je i dan danas i objavljuju album „The Gallery“ koji se smatra vrhunskim radom metala tog vremena. Posljednji album „Atoma“ je poseban po tome što ima više „clean“ vokala, mirniji i mračniji je od prijašnjih.

Equilibrium su osnovani 2001. godine, dolaze iz njemačkog grada Starnberga i u svojoj glazbi pored folka i metala koristi i elemente simfonijskog i black metala, te tradicionalne njemačke glazbe. Većinom svoje pjesme izvode na njemačkom jeziku, a najčešća su im tema njemački mitovi i legende. 2005. godine su objavili prvi studijski album „Turis Fratyr“. 2008. godine objavljuju novi album „Sagas“. 2010. godine pjevač Helge Stang i bubnjar Manuel Di Camillo napuštaju bend, a zamjenjuju ih Robert “Robse” Dahn iz pagan metal sastava Vrankenvorde i Tuval “Hati” Refaeli iz death metal sastava Viscera Trail. U toj postavi iste godine objavljuju treći album „Rekreatur“. Posljednji album „Armageddon“ su objavili 2016. i poseban je po tome što je mračniji od dosadašnjih te ima više pjesma na engleskom jeziku.

Kao predgrupe će nastupiti dvije austrijske metal grupe, Vinegar Hill i Ghidrah. Vinegar Hill su osnovani 2007. godine i predstavnici su melolodičnog metala. Do danas su objavili četiri albuma, a na ovoj turneji predstavljaju svoj posljednji album „Ghost Flowers“. Ghidrah su mladi žestoki raw modern metal bend s kombinacijom vrištućih i emo vokala.

Početak koncerta je najavljen u 19:00 sati, a cijena ulaznice iznosi 170 kn u pretprodaji, dok će na dan koncerta ulaznice koštati 190 kn. Pretprodajna mjesta u ZAGREB: Dirty Old Shop – Tratinska 18, Rockmark – Berislavićeva 13, Kloto – Masarykova 14, Octopus Piercing Studio – Gundulićeva 37, Metal Beer Bar Valhalla – Radićeva 25. RIJEKA: Dallas Music Shop – Splitska 2A, OSIJEK – Rock Shop Stress  – Strossmayerova 7. Online: On Parole – http://www.on-parole.com/shop/tickets, Eventim sistem, www.eventim.hr