IZVJEŠĆE/FOTO: Publika ovacijama nagradila žestoki kazališni mjuzikl “Antigona – prockletstvo roda”
22. ožujka 2018.
Music Box (9659 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Publika ovacijama nagradila žestoki kazališni mjuzikl “Antigona – prockletstvo roda”

Vrhunski glazbenici naših poznatih bendova zajedno s odličnim mladim vokalnim snagama oduševili prepunu Tvornicu.

Sinoć je u prepunoj Tvornici kulture mjuzikl „Antigona – prockletstvo roda“ žestoko zarokala na domaćem terenu – u rock klubu. Ne viđamo često mjuzikle u rock klubovima, ali ovo što je ekipa Medley teatra pokazala bio je pravi kazališni rock spektakl, kojega se ne bi posramile ni svjetske kazališne pozornice.

Na prvi dan proljeća definitvno je razbudila publiku u kojoj se moglo vidjeti i dosta mlađih poklonika i tako privukla svojom izuzetnom interpretacijom mlade na literarno djelo te ih obukla u izuzetno hitično, ali ujedno i žestoko glazbeno ruho.

„Antigona – prockletstvo roda“ jedan je od prvih suvremenih originalnih rock mjuzikala nastao kako bi mladim generacijama na blizak i prepoznatljiv način približio grčki klasik. Koliko je uspjeh mjuzikl polučio svjedoči i činjenica da je do sada u nezavisnoj produkciji doživio 25 izvedbi, a vidjelo ga je blizu 10 000 ljudi, mnogi i po nekoliko puta.

Iza zaraznih i žestokih songova, prepoznatljive priče i dojmljivih scenskih ostvarenja stoji tim Medley Teatra – Trpimir Jerković kao skladatelj, Marijana Matešić Jerković kao redateljica, dramaturginja i vokalna pedagoginja te Ivana Matas Zorica koja je tekst ovog klasičnog djela adaptirala za scenu. Djelo je nastalo u suradnji profesionalaca i amatera od kojih su neki, upravo zahvaljujući „Antigoni“, danas završili u profesionalnim vodama.

Klasično djelo Antigona ovaj glazbeni tim prebacio je u odličan rock spektakl, te je i fabula isprepletena dojmljivim glazbenim dionicama. Antigona prockletstvo roda približava književno djelo gledateljima jer je kreirana od pjesmama koje publici lako ulaze u uho i neke od njih bi se slobodno mogle plasirati kao izdvojeni hitovi.  Predstava je oduševila mnoge gledatelje, koji su ostali iznenađeni ponajviše kvalitetnim glazbenim dionicama. U ovoj jubilarnoj 5. izvedbi u glavnim ulogama nastupili su Taher Sanuri, Tea Zec, Irena Curić, Adalbert Turner, Marin Bukvić, Asad Sanuri, Željko Zubović, uz pratnju live benda kojeg čine renomirani hrvatski glazbenici – Toni Lović – gitarist grupe Zabranjeno Pušenje, Nenad Borić – bubnjar grupe Crno perje, Romeo Krželj, Mario Vincek i Dinko Janković.

Taher Sanuri u ulozi Kreonta, a i mlada Tea Zec pokazali su zavidne interpretacije. Ništa manje nije odskakala ni uigranost zbora, a ni vratomolomije plesačica.  Zanimljivo je to što su ovi nadareni vrhunski mladi vokali stasali u Medley pjevačkoj školi, počevši tek sa svojih 15-ak godina, a neki sada nakon nekoliko godina zvuče kao vrhunski pjevači.

Medley band sačinjen od vrsnih glazbenika sa svojom koncertnom, punom i žestokom svirkom, kakvu oni obično na svojim turnejama i rade, posebno je oduševio publiku.

Nakon zadnje scene publika je vriskom i ovacijama nagradila vrhunsku izvedbu, što je najbolji pokazatelj još uvijek velike potražnje za ovaj poseban teatralno koncertni doživljaj. A da publike uvijek ima pokazala je sinoć dupkom puna Tvornica kulture.

Foto: Ognjen Karabegović