IZVJEŠĆE/FOTO: Veliki trijumf Željka Bebeka na Gripama!
25. ožujka 2018.
Music Box (11075 Članci)
Podijeli

IZVJEŠĆE/FOTO: Veliki trijumf Željka Bebeka na Gripama!

Veliki trijumf turneje Željka Bebeka ‘Ono nešto naše’ dogodio se sinoć u dvorani Gripe gdje je šest tisuća Splićana neumorno puna tri sata uglas pjevalo hitove koji su nastajali proteklih 40 godina njegove dugovječne i respektabilne karijere.

I ovoga puta koncert je započeo pjesmom ‘Ono nešto naše’, a energija i karizma koju je Bebek donio na pozornicu u trenu se proširila cijelim Gripama i već se od samog početka dalo naslutiti kako će i ovaj, treći u nizu koncert u sklopu regionalne turneje, biti spektakularan!

Sjajna uvertira u koncert na Gripama dogodila se večer prije na dodjeli 25. Porina na kojoj je Željko Bebek postao je vlasnik dva glazbena priznanja. Album ‘Ono nešto naše’ proglašen je najboljim albumom zabavne glazbe, dok je balada ‘Ako voliš ovu ženu’ ovjenčana Porinom za najbolju vokalnu suradnju s Oliverom Dragojevićem.

Fenomenalna i rasplesana splitska publika svaki je hit pozdravila glasnim ovacijama potvrđujući i ovaj put da Split i Bebek imaju neku tajnu vezu.

‘Selma’, ‘Na zadnjem sjedištu moga auta’, ‘Ima neka tajna veza’, ‘Loše vino’, ‘Ipak poželim neko pismo’, ‘Tijana’, ‘Ono nešto naše’, ‘Ja po kafanama’, ‘Pristao sam bit ću sve što hoće’, ‘Prvak svijeta’, ‘Oprosti mi što te volim’ samo su neke od pjesama koje su sinoć raspametile Splićane. Najintimniji, a zasigurno i najemotivniji dio koncerta bio je zajednički nastup očeva i sinova kada su na maloj pozornici zajedno s Bebekom i njegovim producentom Branimirom Mihaljevićem neke od najvećih balada izveli i njihovi sinovi Zvonimir Bebek na gitari, a Marko i Matej Mihaljević na drugoj gitari i violini. Nastup na maloj bini završili su izvedbom balade ‘Ako voliš ovu ženu’, a djevojkama i ženama koje su se našle odmah u prvim redovima Bebek je podijelio crvene ruže te nastavio izvedbu pjesme na glavnoj pozornici.

Osim sinova, i na splitskoj pozornici Bebeku su se pridružili Gospodari noći s kojima je snimio i istoimeni singl, a u izvedbi pjesme ‘Jabuke i vino’, baš kao i na zagrebačkom koncertu, pridužila se Franka Batelić. Iznenađenje večeri zasigurno je bio i Giuliano s kojim je Bebek izveo ‘Ne spavaj mala moja muzika dok svira’ te još dodatno rasplamsao već užarenu atmosferu na Gripama i publiku koja sinoć nije htjela ići doma!

Željko Bebek i njegov sjajni bend, koji je i ovog puta nastupio u proširenom sastavu pod vodstvom Branimira Mihaljevića, održali su još jedan maestralan koncert u sklopu regionalne turneje, potvrđujući da je ova turneja nešto što se jednostavno ne smije propustiti. U brojnim hitovima Željka Bebeka uživaju baš sve generacije – od onih najmlađih pa sve do onih koji su uz njegove pjesme rasle i odrasle. Nakon Splita turneja ide dalje pa će tako Željko Bebek već 21.4. nastupiti u beogradskom Sava centru, 5.5. u zadarskom Višnjiku, 21.9. u ljubljanskim Križankama, a uskoro će biti najavljeni i novi datumi regionalne turneje ‘Ono nešto naše.’

Foto: Veljko Martinović