Nakon Pule glazbena, filmska i modna ikona stiže i na Exit festival!
28. ožujka 2018.
Music Box (10907 Članci)
Podijeli

Nakon Pule glazbena, filmska i modna ikona stiže i na Exit festival!

Jedna od najvažnijih svjetskih umjetnica suvremenog doba, revolucionarna glazbena ikona, supermodel i filmska zvijezda, istinski besmrtna – jedna, jedina i neponovljiva Grace Jones dolazi na EXIT!

Ova nesvakidašnja ličnost nam dolazi iz najviše i posljednje klase “vanzemaljaca”, od koji su mnogi na Zemlji ostavili neizbrisiv trag i nažalost otišli – Bowie, Prince i Michael Jackson, mijenjali su svijet s njom. Na glavnoj pozornici festivala pokazat će da je još prije Madonne, Lady Gage i Rihanne, kojima je bila najveći uzor, prva uvela avangardnu umjetnost i visoku modu u svjetske glazbene tokove. Nenadmašni “Vogue” proglasio ju je “ultimativnom modnom muzom”, a glazbeni autoritet “Rolling Stone” za “neodoljivu umjetnicu, modnu ikonu i simbol”. Nakon premijere na filmskom festivalu u Torontu, dugo snimani dokumentarni film o životu fascinantne art-rock aristokratkinje, “Grace Jones: Bloodlight & Bami”, imat će i svoju kino premijeru ovog proljeća, upravo prije njene turneje s kojom dolazi na tvrđavu!

Kako bi svjetska glazbena scena, ali i suvremena umjetnost generalno izgledali bez njenog utjecaja, gotovo je nezamislivo, jer su nebrojeni umjetnici upravo Grace navodili ili kao uzor, ili kao inspiraciju. Mediji su pisali o pokušajima Lady Gage da ostvari suradnju s Grace Jones, koja je to odbila uz jasnu poruku: “Mlade pop zvijezde izigravaju pionire bez da stvarno nešto riskiraju”. Bilo da su u pitanju glazbene ili modne transformacije, provokacije ili upečatljivi nastupi, jedna stvar je sigurna – Grace je to prva uradila i ovogodišnji EXIT bit će životna prilika da se ova, prava povijesna ličnost i suvremena ikona doživi u svom punom sjaju na našoj najvećoj koncertnoj pozornici.

EXIT festival bit će održan od 12. do 15. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu i predstavit će neke od najtraženijih svjetskih zvijezda kao što su Migos, David Guetta, Ziggy Marley, Fever Ray, LP, Alice Merton, Nina Kraviz, Richie Hawtin, Adam Beyer b2b Ida Engberg, Maceo Plex, Solomun, Amelie Lens, Ben Klock, Jax Jones, Ofenbach, Mahmut Orhan, Carl Craig, Tale of Us, Sevdaliza, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Ofenbach, Slapshot, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Asphyx, Bombers i mnogi drugi. Ulaznice po promotivnoj cijeni sa 60% popusta od finalne, za 445 kn na prodajnim mjestima Ticketshop.hr i Entrio.hr, a na stranici službene turističke agencije exittrip.org dostupni su i  turistički paketi  koji uz ulaznice, sadrže i opcije za smještaj i prijevoz do EXIT festivala.

Foto: Andrea Klarin