Novi glazbeni projekt Vlajić & Dedić uspješno spojio elektroniku i jazz
7. travnja 2018.
Music Box (9874 Članci)
Podijeli

Novi glazbeni projekt Vlajić & Dedić uspješno spojio elektroniku i jazz

“Keys” je pjesma kojom započinje suradnja Gorana Vlajića i Matije Dedića i upravo je ona otvorila granice glazbenih žanrova jazza i suvremene eketroničke glazbe.

“Keys” predstavlja svojevrstan “jazz session” slobodan od bilo kakvih zadanih okvira. Povezane Vlajićevom suvremenom elektroničkom formom svaka dionica je zabilježena upravo onako kako je odsvirana prvi put, te cijela kompozicija odiše iskrenim emocijama vrhunskih glazbenika; Jakše Jordesa na sakosofonu, Surkinog vokala i perkusija te maestralnog Dedićevog klavirskog sola. “San” je ujedno i najavni singl autorskog albuma Vlajić & Dedić – “Kompozit” koji je u pripremi za prvu polovicu 2018. godine. Da je Goran Vlajić okupio vrhunske glazbenike dokazuju i brojne nagrade; Porin za najbolji instrumentalni album  (2018.) je još jedan u kolekciji virtuoznog pijanista Matije Dedića. Nagrada klupske scene Ambasador za najboljeg performera godine pripala je Jakši Jordesu 2016. godine, a Ante Prgin Surka ju je dobio 2017 godine.

“Keys” je upravo objavljen za diskografsku kuću „Disco Records Croatia“ te se nalazi na svim svjetskim glazbenim download servisima.