Danas počinje prvo izdanje ZEZ Festivala
16. travnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Danas počinje prvo izdanje ZEZ Festivala

Od 16. do 22. travnja, u Klubu studenata elektrotehnike – kultnom KSET-u, po prvi put se održava ZEZ Festival, sedmodnevni program posvećen eksperimentalnoj glazbi.

Ovakav format programa, festival u trajanju od sedam dana, potpuna je novost za klub KSET koji djeluje već preko 40 godina, a vrsta glazbe koja se promiče stvara u potpunosti novi doživljaj za Grad Zagreb. ZEZ Festival zamišljen je kao mutacija koncertnog ciklusa eksperimentalne glazbe koji se pod tim imenom, Zavod za eksperimentalni zvuk – ZEZ, održava u KSET-u već petu godinu i iza sebe broji preko 40 koncerata.

U tjedan dana festivalskih događanja stvarat će se i slušati glazba te pokušati otkriti do čega sve može dovesti zezanje s formom, dinamikom i zvukom. Osim koncerata na festivalu će se održati različita predavanja, radionice, multimedijalna Izložba zvuka, projekcije i slušaonica. Festivalom se želi potaknuti sudionike da slušaju drugačije, promičući glazbu koja odskače od uobičajenih i ustaljenih oblika. Naglasak festivala stavlja se i na improvizaciju kao slobodu u kojoj izvođač pronalazi novi način za izraziti ono već izraženo. Kako bi se svima što lakše približila eksperimentalna glazba snimljen je i video (link) u kojem obično neobični ljudi objašnjavaju što je za njih eksperiment, a što improvizacija.

Neki od bendova koji će nastupiti su EX EYE, bend legendarnog Colina Stensona, nadalje, Živa Voda, Jass, Turning Jewels into Water, Širom i mnogi drugi. Na festivalu svatko može pronaći nešto za sebe, eksperimentirati sa svojim glazbenim ukusom te otkriti i doživjeti nešto neobično, nešto novo.

Više informacija o ZEZ Festivalu možete pronaći na sljedećem linku, a najavni video potražite na poveznici.

Organizatori festivala su KSET i Zavod za eksperimentalni zvuk.