Pregršt nominacija za hrvatske izvođače na prvim MTS Vision regionalnim glazbenim i video nagradama
19. travnja 2018.
Music Box (10917 Članci)
Podijeli

Pregršt nominacija za hrvatske izvođače na prvim MTS Vision regionalnim glazbenim i video nagradama

Na konferenciji za novinare održanoj u srijedu, 18. travnja u Caffe baru i Music shopu Nova ploča u Zagrebu, predstavljen je MTS Vision – Festival kratkog muzičkog filma, manifestacija kojom se želi potaknuti razvoj glazbene industrije i filmske & video produkcije u regiji.

Festival vrednuje ostvarenja u glazbenoj, filmskoj i video produkciji kroz glazbeno-žanrovsku selekciju i filmsko-videografske strukovne nagrade. Koncepciju i program prvog festivala i prvih dodjela regionalnih glazbenih i video nagrada predstavili su, vlasnik televizijskog omladinskog kanala MTS i idejni pokretač festivala, zatim Želimir Babogredac, direktor Croatia Recordsa te Nikolina Mazalin, kreativna direktorica Croatia Recordsa koja je i u stručnom žiriju festivala.

“U čitavoj regiji je stasala jedna nova generacija koja puno radi i u pitanju su tisuće glazbenih spotova, odnosno kratkih filmova koje nažalost mediji ne troše kao nekada. Bilo je neophodno da se zabilježi taj trenutak kroz ovaj festival koji bi trebao postati jedna tradicionalna stimulacija i promocija. Nedostajala je regionalna platforma koja bi omogućila da stvorimo nove regionalne zvijezde. Strašno mi je drago što je CMC televizija to prepoznala i što radimo zajedno na projektu koji osigurava budućnost svim akterima na glazbenoj sceni”, rekao je Bane Antović i dodao kako je produljeno vrijeme glasanja za nominirane spotove i to do 30. travnja 2018. Za omiljene spotove možete glasati na www.mts.vision.

Bane Antović

Dodjela nagrada održat će se u četvrtak, 3. svibnja 2018. godine u renoviranoj Kombank dvorani u Beogradu. Svečanost će ujedno biti i najvažniji skup nacionalnih i regionalnih glazbenih izvođača i autora, a ujedno i koncertni spektakl na kojem će nastupiti neki od najzanimljivijih izvođača 21. stoljeća na ovim prostorima.

Predstavljena je i 21 kategorija u kojoj se natječu prijavljeni spotovi / kratki filmovi, a to su Najbolji spot, Najbolji spot novog izvođača, Najbolji Pop spot, Najbolji Rock classic spot, Najbolji Rock spot, Najbolji R&B spot, Najbolji Hip-Hop & Rap spot, Najbolji Ska & Rege spot, Najbolji World music spot, Najbolji Etno spot, Najbolji Alternativni rock spot, Najbolji Electro pop spot, Najbolji Zajednički spot, Najbolji Koncertni spot Režija, Najbolji Novi evergrin spot, Najbolji spot 21. veka, Najbolji Animirani & Postproducirani spot, Najbolja Koncept i art Direkcija, Najbolja režija, Najbolja Kamera i Najbolja Montaža.

Foto: Mislav Mesek