Drugo izdanje festivala Do It With Others uskoro u Puli
20. travnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Drugo izdanje festivala Do It With Others uskoro u Puli

EduSplash – multimedijska platforma za edukaciju i razvoj i Klub Kotač predstavljaju drugo izdanje festivala DO IT WITH OTHERS (DIWO) koji će se održati od 3. do 5. svibnja 2018. godine u prostorima Kluba Kotač te unutarnjem dvorištu Društvenog centra Rojc u Puli.

Ove godine DIWO festival se bavi mnogim aspektima suvremene umjetnosti; od likovne, izvedbene preko audio-vizualne i video umjetnosti do autorske glazbe i DJ kulture. S fokusom na intermedijalne i interdisciplinarne projekte na sjecištu tehnologije, umjetnosti i inovativne upotrebe medija, radovi se sadržajem referiraju na relevantne fenomene suvremenog društva i kulture. Ovogodišnji pristup vizualnoj umjetnosti također uključuje i razvoj novih smjernica u produkcijskom pristupu postava izložbi, bilo da je riječ o likovnim umjetnostima klasičnijeg izričaja, multimedije ili zvuka. Maksimalna je otvorenost prema raznim žanrovima, novih mogućnosti interakcije s publikom, kao i izvođačke komunikacije. Kombinacijom iskustva klasičnog galerijskog pristupa, site-specific ili work in progress pristupa upućuju na kompleksnost ovogodišnjeg DIWO Festivala.

Četvrtak 3. svibnja 2018.
Dvorište DC Rojc / ulaz: dobrovoljni prilog

Prvi dan festivala DIWO posvećen je Procesu. Proces, inače dio redovnog programa Kluba Kotač, posvećen je osvješćivanju društva te njegovoj senzibilizaciji s LGBTIQ zajednicom. DIWO će biti otvoren izložbom sjajne i provokativne britanske umjetnice Sarah Maple čiji radovi potiču na razmišljanje. Izložba se nastavlja na razgovor s članicama zagrebačkog benda Tús Nua uz moderatora, voditelja večeri Proces, Jana Franjula. Bit će priče o aktivizmu, glazbi te o njihovoj glavnoj pokretačkoj snazi. Nakon razgovora slijedi koncert bendova Tús Nua, čiji zvuk varira od noisea, shogazea do post-rocka, u kombinaciji sa sanjivim vokalima, i benda Žen kojeg karakterizira kompleksna forma indie-rocka s karakteristikama post-rocka, shoegazea, math-rocka i eksperimentalne elektronike. Nakon koncerta slušamo setove koje će izvesti DJ Pez i Bebetto.

Petak 4. svibnja 2018.
Dvorište DC Rojc / ulaz slobodan

Drugi dan festivala bit će u znaku audiovizualnog performansa pod nazivom “4+4=8” koji potpisuju izvedbena umjetnica Ivana Vojnić Vratarić i glazbenik Marko Grbac Knapić. Autorski tim je ovaj projekt zamislio kao set metamorfnih događaja koji su za bazu uzeli prvu izvedbu prikazanu u prostoru MSUI, dok će svaki sljedeći događaj biti prilagođen novim uvjetima, novoj okolini te će dopustiti da na samu bazu utječu nove ideje i mediji. U ovom slučaju sam performans biti će izveden na krovu zgrade DC Rojc dok će sam performans biti projiciran u unutrašnjem dvorištu iste zgrade. Nakon performansa slijedi razgovor s umjetnicima, a večer se nastavlja na druženje uz DJ set dva kolektiva, Bukanoise i Armazonex.

Subota 5. svibnja 2018.
Dvorište i hodnik DC Rojc / Klub Kotač / ulaz slobodan

Zadnji dan DIWO festivala posvećen je EduSplash platformi. Polaznici četvrte generacije edukacije “Osnove fotografije” predstavit će svoje fotografske uratke nastale u sklopu praktičnog dijela edukacije s temom zgrade DC Rojc. Pored izložbe fotografija polaznika EduSplash platforme, bit će predstavljena i izložba plakata nastala u suradnji sa Školom primijenjenih umjetnosti i dizajna u Puli i njenim učenicima završnih razreda smjera Grafički dizajn, koji su za ovu priliku izradili autorske plakate za drugo festivalsko izdanje DIWO-a. U samom dvorištu biti će održan i ArtSplash Outdoor unutar kojeg će nastati novi murali koje će izraditi dva pulska umjetnika Teddy Lee i Marko Vojnić. Tu je naravno i glazbeni dio na čijem se programu nalazi G-Loop, audiovizualni projekt nastao tijekom prošlogodišnje edukacije “Ableton Lab” koji se na prvom izdanju festivala DIWO premijerno predstavio pulskoj publici, te riječki elektroakustični dvojac JMZM kojeg čine Josip Maršić i Zoran Medved. Nakon njihove izvedbe slijedi nastup gosta iznenađenja.