Auguste objavile digitalno izdanje novog albuma i videospot za “Kad bi samo znao”
4. svibnja 2018.
Music Box (10960 Članci)
Podijeli

Auguste objavile digitalno izdanje novog albuma i videospot za “Kad bi samo znao”

Gordana Marković i Ivana Lulić, dvije talentirane kantautorice koje stoje iza imena Auguste, predstavljaju novi studijski album!

Naslova „Daleko od svega”, album je od 4. svibnja dostupan na svim digitalnim glazbenim platformama, dok će fizičko izdanje publici biti predstavljeno na promociji koja će se održati 16. svibnja u zagrebačkom Botaničaru, nakon čega će CD biti dostupan i u prodaji!  Objavu novog studijskog izdanja djevojke su najavile singlom „Kad bi samo znao”, koji je od ranije dostupan u radijskom eteru, a sada je predstavljen i prateći videospot redatelja Filipa Tota. Montažom videospota bavila se Maida Srabović, scenografija i kostimi odabrani su od strane Ljupke Tanevske, a glavni akteri spota su Korana Ugrina i Leon Dubroja.

Album „Daleko od svega“ je za djevojke drugo po redu studijsko izdanje i nasljeđuje zamijećen debi-album „Sve što je nekada bilo važno’“ iz 2015. godine. Donosi ukupno 9 autorskih pjesama, među kojima su i prethodno objavljeni singlovi „Ruke“, „Trebam malo“ i „Prosinac“.

I na novom studijskom izdanju nastavile su suradnju s producentom Tomislavom Šuškom, no za razliku od prvijenca, radu na novim pjesmama pristupile su na malo drugačiji način. Tako su im u kreiranju materijala pripomogli su i članovi pratećeg benda, Jerko Jurin, Marko Radić i Mihael Kurjančić.

“Drugi album radile smo na nešto drugačiji način nego prvi jer smo htjele i dečke iz benda uključiti u aranžiranje, a uz potporu Tomislava Šuška na momente smo se zaista dobro zabavljali u studiju isprobavajući razne neobične zvukove, koristeći pisaću mašinu umjesto bubnja, razne bočice, trganje papira… za mene je to bilo jedno skroz novo i zanimljivo iskustvo. Ovih devet pjesama nastalo je u jako kratkom periodu i zato su tekstovi dosta povezani, to mi se zapravo jako sviđa. Sviđa mi se što album ima koncept od kojeg nismo htjeli odudarati niti likovnim oblikovanjem, tako da sve skupa čini jednu zaokruženu priču. “ otkriva Gordana Marković.

I Ivana Lulić se nadovezuje na proces nastanka novih pjesama te dodatno objašnjava koncept izdanja: „Nakon što nam je debitantski album bio toliko dobro prihvaćen, onako poletne, Gordana i ja smo u svega nekoliko mjeseci napisale sve pjesme za novi album. U međuvremenu su se dogodili naši osobni projekti kojima smo se posvetile i sada se baš veselimo da konačno objavljujemo album koji je obilježio jedno posebno razdoblje u našim životima. Zagrebale smo ispod površine, rastegnule smo svoje granice i mogu reći da smo zaista napredovale, Gordana u skladanju, ja u pisanju. Napravile smo vidljivi odmak od prethodnog rada, a opet smo u neku ruku ostale svoje. Ove pjesme nose čežnju, iskrene su do boli i baš se kroz svaku od njih na neki način proteže daljina, ponekad prostorna, ali puno češće ona osobna. Činilo se sasvim logičnim da ”Daleko od svega” bude naslov koji će ih uzeti po okrilje (inače stih iz pjesme «Poslat ćeš ga daleko”).”

Za fotografiju naslovnice izdanja zaslužan je Josip Ninković, s kojim Auguste ostvaruju suradnju od samih početaka, a redatelj je njihovih spotova Sjajim”, Tražiš neki razlog” i Prosinac”. Fotografije koje krase korice fizičkog izdanja albuma djelo su književnice Suzane Bosnić Majcenić, koja trenutno živi u Meksiku, gdje su fotografije i nastale. Za finalno vizualno oblikovanje zaslužna je dizajnerica Zorica Adamović (Zo Dizajn).

Novo studijsko izdanje Daleko od svega” stiže nam u momentima kada Auguste obilježavaju 6 godina aktivnog rada na glazbenoj sceni. Svoj prvi studijski album objavile su 2015. godine, pod nazivom «Sve što je nekada bilo važno”, a glazbeni kritičari su ga proglasili jednim od od najboljih albuma te godine. Godinu kasnije, 2016., bile su nominirane i za nagradu Porin, u kategoriji Novi izvođač godine”.

S objavom novog studijskog izdanja, Auguste najavljuju i promociju albuma u Zagrebu, zakazanu za 16. svibnja u Botaničaru (Trg Marka Marulića 6). Uz druženje i proslavu objave albuma, djevojke pripremaju i kratku izvedbu uživo nekolicine novih pjesama. Početak druženja je u 19 sati, a ulaz je slobodan.

Daleko od svega” – popis pjesama:
1. Trebam malo
2. Kad bi samo znao
3. Pomalo
4. Čuda
5. Koraci
6. Poslat ćeš ga daleko
7. Ostavlja me da čekam
8. Ruke
9. Prosinac

Foto: Josip Ninković