Poznat raspored nastupa svih bendova za Zagreb Beer Fest
4. svibnja 2018.
Music Box (10906 Članci)
Podijeli

Poznat raspored nastupa svih bendova za Zagreb Beer Fest

Drugo izdanje sjajnog Zagreb Beer Festa počinje za točno dva tjedna, a službeno je poznat i raspored bendova po danima te je najavljen i SMART pub kviz, o kojem će više detalja biti poznato idući tjedan.

Prvi dan drugog izdanja Zagreb Beer Festa otvara se uz hrvatski indie pop bend Ischariotzcky te bend koji se nalazi na svim festivalskim plakatima Mnogi Drugi, a domaćim synth pop zvijezdama iz Nipplepeoplea pridružila se balkanska Lorde, Bojana Vuturišević. Ako će četvrtak obilježiti “mekši” electro pop zvuk, onda petkom definitivno dominira žestoko riffovlje. Drugi dan starta uz sve popularniji zagrebački bend Porto Morto, kojeg bi bilo nepravedno žanrovski definirati. Njihov zvuk je nedefiran, njihov zvuk je ono što je bilo potrebno domaćoj sceni, svjež, a to su pokazali na svom solo nastupu u velikom pogonu Tvornice Kulture. Porto Morto kao mlada uvertira u iskusne snagatore, Markiz, Let3, a premda slovi kao osječki reper, Kandžija s Golim ženama uvelike podsjeća na Chuck D i Prophets of Rage.  Petak je tako definitivno dan za ljubitelje gitara.

Subota je poseban dan, baš kao i svaki dan kad netko ima rođendan. Svaki dan je rođendan, a ZBF subotu rezervirajte za 34. rođendan Stojedinice. Radio 101 je u sklopu proslave pozvao dva odlična mlada benda Slow Motion Suicide i Peglica & Komandos, najvruće regionalno ime koje nam je reklo MOŽE, Vojka V, te zagrebačkke miljenike Pips, Chips&Videoclips. Nedjelja, idealan dan za izlazak na otvoreno, pa samim time ZBF pojačava lineup s pet bendova kako bi što dulje uživali u pivskim, gastronoskim i glazbenim radostima. Kao i prethodna tri, tako i zadnji dan Zagreb Beer Fest predstavlja nove i nadolazeće domaće glazbene snage. Drvored, iznimna puhačka sekcija koja je izmislila vlastiti žanr, balkankan na čije ritmove ćemo svi rado trošiti nakupljene pivske kalorije. Gitarist Alen Kraljić Kralja je okupio bend za koji možda niste, ali ćete sigurno čuti, The Miceks. Irena Žilić, jedna od naših najboljih kantautorica kao sanjiva uvertira u nastup benda kojeg mlađe generacije nisu imali za priliku slušati, a stariji kolekcionari će uvijek rado istaknuti kako imaju sve njihove albume, legendarni Britanci, Fischer-Z. Čast da zatvore drugo izdanje festivala pripala je Partibrejkersima, koje poput ostalih headlinera ne treba previše predstavljati.

Zagreb Beer Fest održat će se od 17. do 20. svibnja na već poznatoj lokaciji. Festival je prošle godine posjetilo 30.000 ljudi, a ove godine se tijekom četiri dana očekuje 50.000 ljudi. Zagreb Beer Fest je ove godine proširen za jedan dan, ugostit će više bendova, a proširena je i ponuda hrane i piva. Više informacija o dnevnim aktivnostima, gastronomskim i pivskim ponudama možemo očekivati u idućem tjednu. Ulaz na festival je besplatan, a organizator je Yem.

Foto: Nikola Knežević