Dodatna ponuda MetalDays 2018 festivala – totalna pomrčina Mjeseca
15. svibnja 2018.
Ante Turić (33 Članci)
Podijeli

Dodatna ponuda MetalDays 2018 festivala – totalna pomrčina Mjeseca

Za sve sanjare, romantičare, sve one koji se tako osjećaju i one koji štuju više sile, za sve ljubitelje Mjesečeve sonate, za vrijeme trajanja MetalDays festivala pruža vam se idealna prilika za uživanje u metal glazbi u vrućoj ljetnoj noći uz potpunu pomrčinu Mjeseca!

Sredinom ljeta (13.7.2018.) očekuje nas druga ovogodišnja djelomična pomrčina Sunca u vremenu od 03:48 do 06:13. Bit će vidljiva samo s dijela južne obale Australije, u vodama dvaju oceana i dijela sjeverne obale Antartike.

Međutim, kako se pomrčine Mjeseca i Sunca uvijek događaju u paru, s vremenskim razmakom od petnaest dana, napokon dolazimo do potpune pomrčine Mjeseca u noći sa 27. na 28. srpnja, koja će gotovo u cijelosti biti vidljiva iz naših krajeva. Propustit ćemo samo početak pomrčine ali će zato izlazak već dijelom pomračenog Mjeseca biti pravi „bonus“ za sve znatiželjne. Pomrčina počinje 27. srpnja u 19:14, a završava 28. srpnja u 01:28. Posluže li nas tada vremenske prilike bit će to savršena ljetna večer uz poneku zvijezdu padalicu, pomrčinu Mjeseca i ugodno društvo, naravno.

Maksimalni učinak očekuje se upravo za vrijeme nastupa bendova Cannibal Corpse i Epica na glavnoj, Ian Fraser Lemmy Kilmister pozornici, te Goatwhore i Darkened Nocturn Slaughtercult na drugoj, Boško Bursač pozornici.