Od bluesa do elektronike – Toni Starešinić i Tomislav Goluban objavili zajednički album!
15. svibnja 2018.
Music Box (10076 Članci)
Podijeli

Od bluesa do elektronike – Toni Starešinić i Tomislav Goluban objavili zajednički album!

 Instrumentalnim albumom “Velvet Space Love”, Tomislav Goluban i Toni Starešinić spajaju blues i elektroniku.

Uautorskim pjesmama, od kojih je tri remiksirao Damjan Blažun, kombiniraju mnoge glazbene stilove. Projekt “Velvet Space Love” otkriva viziju glazbe koju žive Goluban i Starešinić. U potpunoj suprotnosti mainstreamu, obojica suvereno vladaju ”svojim” glazbenim područjima, nesputano šireći vidike.
Tomislav Goluban i Toni Starešinić vješto izmjenjuju  stilove, eklekticizmom bogata pretapanja ambijentalne, na trenutke, psihodelične fuzije bluesa s elektronikom, jazzom, soulom i rockom, koji slušatelju pružaju novo iskustvo i putovanje u neku novu glazbenu dimenziju.

Tomislav Goluban  vođa je vlastitog benda, svirač usne harmonike i skladatelj iz Hrvatskog zagorja. Karijeru je posvetio blues izričaju, a nastupao je u 20-ak različitih zemalja Europe te u Americi. Ovo je njegov 9. studijski album.

Toni Starešinić višestruko je nagrađivan glazbenik, osnivač sastava Mangroove i Chui.  Originalan, produktivan i svestran umjetnik, vješt u eksperimentiranju i improvizaciji, bavi se najviše jazz-glazbom koju spaja s elektronikom, rockom, funkom, soulom i hip-hopom.

Popis pjesama:
1. ZERO GRAVITY
2. SPACE DRIVE
3. MY JUPITER MISTRESS
4. HYPERSLEEP DREAM
5. 10_9_3
6. THE BUSIEST WOMAN I’VE EVER LOVED
7. TSMK
8. TILL THE END OF SPACE AND TIME
9. ZERO GRAVITY REMIX
10. SPACE DRIVE REMIX
11. TSMK REMIX
12. MAN WITH A HARMONICA