Međunarodni kulturni centar u Grožnjanu i ove godine uz niz edukacija i koncerata
16. svibnja 2018.
Music Box (7431 Članci)
Podijeli

Međunarodni kulturni centar u Grožnjanu i ove godine uz niz edukacija i koncerata

Hrvatska glazbena mladež (HGM) i ove godine organizira Međunarodni kulturni centar u Grožnjanu (MKC Grožnjan).

Ove godine, od svibnja do listopada, u programu Međunarodnog kulturnog centra Hrvatske glazbene mladeži u Grožnjanu održavat će se radionice, seminari i simpoziji iz područja glazbe, plesa, filma, glume, likovne umjetnosti, arhitekture i seminara iz područja civilnog društva (za primjer “Ljetna jazz škola”, “Croatia Drum Camp”, Ljetna pijanistička škola. U okviru ciklusa pod nazivom Grožnjansko glazbeno ljeto održat će se više od 50 koncerata te međunarodni jazz festival.

Programe vode međunarodno istaknuti profesori (poput Monike Leskovar, Pedje Mužijević, Tezuke Takahara, Ljerke Očić i Katarine Krpan), a polaznici dolaze iz mnogih zemalja svijeta (poput Japana, SAD-a, Libanona, Švedske…).

Sâm MKC Grožnjan ima već 49 godina tradicije, s 23 tisuće mladih polaznika i njihovih mentora iz 90 zemalja. Sâm grad Grožnjan, osim predivne stare arhitekture i prirode, ima međunarodno priznat status grada umjetnika.

U Hrvatskoj danas gotovo da nema ni jednog glazbenika koji tijekom svog školovanja i profesionalnog rada barem jedanput nije bio vezan za Kulturni centar u Grožnjanu, dok je i nemali broj onih koji su kao mladi dolazili kao polaznici, a kasnijih godina kao mentori.