Želite sudjelovati u spotu za novi singl Like Kolorado?
24. svibnja 2018.
Music Box (11023 Članci)
Podijeli

Želite sudjelovati u spotu za novi singl Like Kolorado?

Koji je bolji način da se umjetnik poveže sa svojom publikom nego suradnjom s njom? Iako bi prije samo deset godina ovo bio zahtjevan zadatak, kolaborativni glazbeni video projekti sada su mogući zahvaljujući društvenim mrežama i čarolijama interneta.

Zagrebačka četvorka Lika Kolorado i dosad je znala iznenaditi fanove sjajnim video spotovima, a ovoga puta zatražili su pomoć upravo svoje publike. U nedjelju poslijepodne, Lika Kolorado objavili su na svom Facebook profilu poziv fanovima da mobitelom snime kratak, statičan kadar pogleda kroz najdraži im prozor u njihovom domu te deset sekundi, statičnog kadra pošalju na likakolorado@gmail.com.

RECENZIJA: Lika Kolorado – “Smiješ zaurlat“ – najbolji su kada zaurlaju

”Spot je za novu singlicu, samo ne želimo još podijeliti koja je, ne znam, volimo tajne tu i tamo.”, zagonetno je izjavio Filip Riđički ne želeći otkriti previše, ali u nastavku je dao naslutiti ideju koja se krije iza novog video spota:

”Gledao sam kroz prozor jedan dan, svoj prljavi prozor kojeg fakat moram oprati ovih dana, više nije zima da se izvlačim, i pomislio, kako nemam televizor u stanu, da kroz prozor imam samo jedan kanal, jedan pogled, meni mom stanu unikatan, kakvoga nema nitko drugi. Imao sam želju izvući nekakav kozmički daljinski upravljač ispod jastuka, uperiti ka roletama i zadati neki drugi kanal, neki drugi pogled, i tako putovati po kvartu, gradu, svijetu, pogledima kroz prozor. Uostalom, feeling je uvijek kao da bacamo pjesmu kroz prozor kad smo gotovi s njom i kada smo ju spremni ‘baciti’ u javnost. Sad je na njoj da poleti ili pljusne brutalno dolje na beton. Nadamo se prvoj opciji.”

Lika Kolorado, zagrebačka indie rock četvorka na glazbenu scenu ušuljala se tiho, o njihovim energičnim nastupima i odličnim singlovima govorilo se sve glasnije, da bi početkom veljače Lika Kolorado ”zaurlala” svojim fantastičnim debitantskim studijskim izdanjem. Album ”Smiješ zaurla”, objavljen 02. veljače 2018. u nakladi Aquarius Records/Classic Records, osvojio je i publiku i glazbenu kritiku koja mu jednostavno ne nalazi manu. Singlovima “Kralj”, “Smiješ zaurlat”, “Sigurno” i “Samuraj” dobili su nas na prvu, a cijela slika zaokružena je s još šest sjajnih pjesama. Da se radi o intrigantnom glazbenom prvijencu postalo je jasno i kada su krenule usporedbe s najboljim izdanjima Ramireza, PipsChip&Videoclipsa, pa i svjetskih velikana poput Editorsa i The Nationala.

Koji će novi singl zasjati u ekraniziranom izdanju, tek nam predstoji otkriti!

Liku Kolorado možete slušati uživo:

25.05. – KKC Pixel, Koprivnica
02.06. – Regenerator, Zabok
15.06. – Exposure Music Festival, Velika Gorica
26.06. – INmusic festival, Zagreb
xx.07. – Backyard Art Festival, Donji Miholjac
14.08. – Ritam dvorišta, Kastafsko kulturno leto, Kastav

Lika Kolorado su Ana Jelić (bas), Filip Riđički (vokal), Vanja Senčar (gitara) i Pavle Gulić (bubanj).

Foto: Igor Ilić