Tonka u novom singlu vedra, lepršava i sanjiva, kao i uvijek!
28. svibnja 2018.
Music Box (8718 Članci)
Podijeli

Tonka u novom singlu vedra, lepršava i sanjiva, kao i uvijek!

Nakon tri uspješna samostalna singla s kojima je Tonka zakoračila van Pavela i uz autorski potpis Aljoše Šerića ambiciozno krenula u smjeru modernog alt popa čije su ekranizacije već prepoznatljive po svom konceptu minimalizma koji koji koketira isključivo s dodirima suvremenog plesa, Tonka s novim singlom ‘Vedro’ ponovo intrigira u iščekivanju cjelokupnog debitantskog albuma.

Vedro je pjesma koja tjera na ples, na trk, na skok, na akciju, no opet je jako fluidna, lelujava i ima, kako kaže Tonka, ‘analgetsko’ djelovanje i dozu lucidnosti. Lepršava melodija upotpunjena je ritmom kongi koji doprinosi epitetu ljetne ‘chill’ pjesme koju ‘Vedro’ nosi u svom rukopisu, glazbi, ali i cjelokupnoj atmosferi spota.

Tekst i glazbu potpisuje Aljoša Šerić, u aranžmanu i produkciji mu se pridružio i Srđan Sekulović Skansi, a spot je režiran pod redateljskom palicom Filipa Filkovića Philatza i Renate  Lučić koji stvaraju pod zajedničkim nazivom More Magnets, za čiji rad Tonka ima samo pohvale:

„Jako dobra energija i zafrkancija tokom snimanja. Ekipa je bila izrazito profi a opet jako zabavna, zahvalna sam im na organiziranosti koja nas je pratila čitavo vrijeme, od prve ideje za spot pa do realizacije. Skužili smo se po pitanju estetike, ples su objeručke prihvatili kao glavnu karakteristiku spota, hvala im što nisu išli u sladunjavost obzirom na tematiku pjesme. Ukratko More Magnets rulaju.“

Spot prikazuje buđenje tijela kroz Tonkine pokrete na raznim urbanim lokacijama svjetskog izgleda na kojima Tonka vođena i manipulirana vanjskim impulsom stvara plesne pokrete sve dok ih u jednom trenu ne prigrli i ne preuzme pod svoju kontrolu i prepušta im se u potpunosti.

Foto: More Magnets Produkcija